Обирайте найкраще – вступайте до Львівської політехніки: інноваційна діяльність Університету в галузі ІТ-освіти

Львівська політехніка
айтішники

Шановні абітурієнти!

Вже зовсім скоро – 2 липня 2018 року – розпочнеться реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження у них додатків до документів про повну загальну середню освіту. А з 12 липня заклади вищої освіти України розпочнуть приймати від абітурієнтів документи для вступу.

Які ж виші обрати? Одним із головних критеріїв для здійснення цього надзвичайно важливого вибору є місце, яке посідає навчальний заклад у рейтингах університетів. Однак він не єдиний. Адже для майбутнього студента важливо також, які умови для проживання і дозвілля має заклад вищої освіти, які надає можливості для занять художньою самодіяльністю та спортом, які досягнення мають його студенти у навчанні та науковій роботі (що є прямим свідченням якості надаваної вишем освіти), який рівень викладання найпопулярніших на сьогодні ІТ-дисциплін і… багато чого іншого.

Про все це ми хочемо вам розповісти у серії матеріалів про Національний університет «Львівська політехніка» – один із найдавніших, найрейтинговіших і найпопулярніших серед вступників закладів вищої освіти України.

Культурно-мистецьке життя студентів Університету

Спортивні досягнення студентів Університету

Успіхи студентів Університету на Всеукраїнських олімпіадах

Здобутки студентів Університету на Конкурсах наукових робіт

Університет – один із найкращих вишів України

Інноваційна діяльність Університету в галузі ІТ-освіти

Індустрія інформаційних технологій – одна з найдинамічніших галузей української економіки, а ІТ-спеціальності вже давно – серед найпопулярніших в українських абітурієнтів. У Львівській політехніці підготовку майбутніх програмістів провадять кілька інститутів – комп’ютерних наук та інформаційних технологій; комп’ютерних технологій, автоматики та метрології; прикладної математики та фундаментальних наук; телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки, – а також Інститут підприємництва та перспективних технологій.

Останнім часом Університет посилював чільні позиції серед українських вишів у галузі підготовки ІТ-фахівців, зміцнював свій авторитет на всеукраїнському та міжнародному рівні.

Однак сфера інформаційних технологій продовжує невпинно і стрімко розвиватися, і це спонукало Львівську політехніку до рішучих змін в ІТ-освіті. У співпраці з Львівським ІТ Кластером – спільнотою провідних компаній у галузі інформаційних технологій – ще у 2016 році в Університеті було запущено першу нову інноваційну бакалаврську програму «Інтернет речей». Сьогодні у Львівській політехніці можна здобути ІТ-професії майбутнього на п’яти інноваційних бакалаврських програмах від Кластеру. Про них їхні творці розповіли абітурієнтам під час Днів відкритих дверей.

Сьогодні на рахунку Кластеру – 9 програм у львівських університетах, 4 з яких стартують з вересня цього року. Навчання на 5 з них відбуватиметься у Львівській політехніці.

Для успішного навчання на нових (та й уже наявних) програмах в Університеті відкривають нові та оновлюють діючі лабораторії, залучають до підтримки провідні ІТ-компанії.

Успіхи студентів «найдавнішої» інноваційної програми – «Інтернет речей» – засвідчують правильність обраної Університетом стратегії.

Зважаючи на це, розробники інших ІТ-програм також намагаються зробити їх ще більш сучасними, актуальними, наближеними до потреб галузі, щоб майбутні студенти могли одержати знання найвищого ґатунку.

Отож, якщо ви мрієте опанувати ІТ-спеціальність майбутнього, мати змогу працювати у передових компаніях Європи та світу або залишитися в Україні й одержувати гідну зарплату європейського рівня, – вступайте до Львівської політехніки!

І ще… Найкрасивіша дівчина Львівської політехніки навчається на ІТ!