Наукова співпраця: у рамках програми Еразмус+ викладачі Жешувського університету пройшли стажування в ІКНІ

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
Жешувський університет

У рамках програми Еразмус+ на кафедрі систем автоматизованого проектування місячне стажування проходили викладачі кафедри комп’ютерної інженерії Жешівського університету.

Наукове стажування гості розпочали із презентації тем, над якими працюють. Дослідження завідувача кафедри Тадеуша Кватера стосуються фільтрів, що здійснюють обробку сигналів. Яцек Бартмен цікавиться аналізом, моделюванням та вимірюванням характеристик електричних нелінійних систем. У колі досліджень Богуслава Твароґа – програмна частина: математичні і логічні моделі для аналізу комп’ютерних програм. Збігнєв Гамулка займається обчисленням і аналізом задач, пов’язаних із фракталами.

У ході роботи над «рідними» тематиками гості ознайомилися з кафедральними лабораторіями, обладнанням, подружилися з науковцями, яким теж не байдужі теми їхніх досліджень, знайшли свіжий погляд на розв’язання своїх проблем. Така співпраця завжди стає поштовхом для подальших спільних досліджень, написання статей, читання лекцій для студентів тощо.