Студент ІТРЕ виборов третє місце на III Всеукраїнській олімпіаді «Комп’ютерні системи штучного інтелекту»

Кафедра фотоніки Львівської політехніки
на олімпіаді з систем штучного інтелекту

14 квітня 2018 року в спорткомплексі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» відбувся експериментальний тур III Всеукраїнської студентської олімпіади «Комп’ютерні системи штучного інтелекту».

В олімпіаді взяли участь 39 студентів та 11 викладачів з провідних українських вишів – Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національного університету «Львівська політехніка», Одеського політехнічного університету, Харківського національного університету радіоелектроніки, Національного аерокосмічного університету імені М.Є. Жуковського та інших вишів. Вперше за історію проведення конкурсу за перемогу боролася також команда з Білоруського державного університету інформатики і радіоелектроніки.

В ході експериментального туру учасники представили свої розробки – автономних роботів, які змагалися в двох номінаціях: «Слідування за лінією» і «Roborace».

За умовами конкурсу «Слідування за лінією» роботи в автономному режимі повинні були за максимально короткий час пройти складну трасу з перехрестями і зоною інверсії. Щоб стати переможцем у номінації «Roborace», роботи повинні були за мінімальний час пройти трасу в складних умовах масового старту всіх роботів. Експериментальний тур доповнив теоретичну частину олімпіади, де студенти демонстрували свої знання зі штучного інтелекту, радіоелектроніки, логіки та робототехніки.

За підсумками змагань у номінації «Roborace» кращим став студент Одеського національного політехнічного університету Євген Бабіченко, друге місце зі своїм роботом посів Павло Бєлоусов з Харківського політехнічного інституту, а третє дісталося студенту Національного університету «Львівська політехніка» Олександрові Комаренку.