Tech StartUp School презентувала ще один захопливий стартап – лабораторію віртуальної та доданої реальності

Ігор Галущак, прес-служба Львівської політехніки
Tech StartUp School опановує віртуальну реальність

У нещодавно відкритій Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка» розпочала діяти новітня лабораторія віртуальної та доданої реальності. В урочистості з цієї нагоди взяли участь проректор з наукової роботи Університету професор Наталія Чухрай і заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, які одержали змогу на собі перевірити черговий стартап політехніків.

Тут створено один із перших центрів в Україні, де наочно можна пересвідчитись у перспективних можливостях технологій віртуальної реальності, зокрема в осучасненні навчального процесу в середніх і вищих навчальних закладах. Завдяки встановленому в лабораторії симуляторові користувач може, скажімо, не лише опинитись у найрізноманітніших місцевостях нашої планети й поза її межами, але й вільно переміщатись там, а також власноруч моделювати найрізноманітніші ситуації, наприклад, створювати дизайн навчального приміщення на свій смак тощо.

Як прокоментував цю неординарну подію очільник Tech StartUp School Львівської політехніки професор Назарій Подольчак, створенням цієї лабораторії стартапери-політехніки завдячують щедрому спонсорові – директору компанії з управління активами «Роял-Стандарт» Андрієві Дрібнюку.

Натомість заступник міського голови Львова Андрій Москаленко зазначив:

– Для Львова дуже важливо, що у Львівській політехніці є така лабораторія, адже це унікальна річ. З цими новими технологіями, які сьогодні тут презентують, ми активно працюємо і будемо працювати надалі. Віртуальна реальність дуже цікава. Ми, до речі, цьогоріч плануємо відкрити декілька нових об’єктів, зокрема медіатеки. Я думаю, що ми точно скооперуємось, аби зробити комфортний дизайн наших майбутніх закладів, щоб діти завдяки віртуальній реальності змогли подивитись, чи їм буде там зручно.

Під час відкриття нової лабораторії професор Назарій Подольчак поділився найближчими планами щодо створення нових стартапів. Так, вже у березні буде відкрито лабораторію ракетобудування, а також облаштовано інноваційну біотеплицю.
 

Світлини Йосипа Марухняка

У Tech StartUp School Львівської політехніки відкрили лабораторію віртуальної та доданої реальності
лабораторія віртуальної та доданої реальності лабораторія віртуальної та доданої реальності лабораторія віртуальної та доданої реальності лабораторія віртуальної та доданої реальності лабораторія віртуальної та доданої реальності лабораторія віртуальної та доданої реальності