Студенти програми «Інтернет речей» у Львівській політехніці отримали президентську стипендію

Львівський ІТ Кластер
вручення подяки

Нещодавно відбулося вручення стипендій Президента України найталановитішим учням країни. Серед стипендіатів семеро сьогодні навчаються у Національному університеті «Львівська політехніка», з них троє – студенти програми Львівського ІТ Кластеру «Інтернет речей» у Львівській політехніці.

Цього року Міністерство освіти України надало президентську стипендію 270 учням, серед них – 150 переможців всеукраїнських учнівських олімпіад та 120 переможців конкурсу-захисту Малої академії Наук. В числі стипендіатів є студенти програми Інтернет речей, яку Львівський ІТ Кластер запровадив у Львівській політехніці у 2016 році спільно з ІТ-компаніями Львова – Анна Манько, Тарас Білоус та Михайло Гурський.

Упродовж навчального року стипендіати отримуватимуть стипендію у розмірі 2600 грн. щомісячно.

– Мені призначили президентську стипендію за перемогу на ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій. Я неодноразово брала участь в цьому змаганні, тому перше місце стало приємною подією та стимулом працювати далі, – розповідає стипендіатка, студентка першого курсу програми ІоТ Анна Манько.

– Після перемоги в обласній олімпіаді я потрапив на Всеукраїнську олімпіаду з астрономії, де отримав диплом другого ступеня і навіть потрапив у збірну України для змагань у Міжнародній Астрономічній Олімпіаді. На жаль, вона відбувалась в Росії, й Україна відмовилась брати участь з певних політичних причин. Та я був щасливий, тому що отримав свою першу президентську стипендію. Наступні два роки я також отримував диплом другого ступеня на Всеукраїнській олімпіаді з астрономії, за що зараз одержав другу президентську стипендію, – розповідає стипендіат, студент першого курсу програми ІоТ Тарас Білоус.

Від імені Львівського ІТ Кластеру студенти передали подяку Міністрові освіти і науки України Лілії Гриневич за допомогу в запуску освітньої програми бакалавра «Інтернет речей (Internet of Things)» за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» в Національному університеті «Львівська політехніка».

вручення подяки вручення диплому