Мерія та представники бізнесу міста Жешува передали Політехніці чотири сучасні газобензинові генератори

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Генератори від польських партнерів

Національний університет «Львівська політехніка» отримав від мерії та підприємств міста Жешува чотири генератори, особливістю яких є робота на бензині або газі.

Генератори доставлено з Республіки Польща до Львова завдяки зусиллям керівників Центру збору гуманітарної допомоги Володимира Шепітчака і Юрія Малиновського.

Раніше президент міста Жешува Конрад Фійолек закликав представників бізнесу як регіонального, так і національного рівня підтримати збір генераторів електроенергії для України. Компанія Deloitte зробила пожертву і надала 50 генераторів для освітніх та медичних закладів. Зокрема, чотири з них отримала Львівська політехніка. Ці генератори мають потужність 3,9 кВт.

Їхня особливість у тому, що вперше від початку отримання гуманітарних вантажів Політехнікою німецький виробник передав генератори на системі газ-бензин. Це дуже зручно, дає можливість економити на паливі, – сказав Юрій Малиновський.

Передаючи генератори, представники адміністрації міста Жешува пообіцяли й надалі сприяти в наданні допомоги Львівській політехніці.

Як зазначив Володимир Шепітчак, університет має потребу ще в 16 генераторах, щоб у разі повного блекауту бути цілком забезпеченим електроенергією для роботи критичної інфраструктури.

Нагадаємо, нещодавно Львівська політехніка отримала чергову партію генераторів від польських партнерів, найбільший вагою 3 тонни. Польське місто Ґлівіце передало нашому університету три потужні генератори. Опольський університет передав Львівській політехніці кілька генераторів, один із яких важить майже тонну. Польські рятувальники передали Політехніці новий генератор на 16 кВт. Також Національний університет «Львівська політехніка» отримав генератор на 250 кВт, вартість якого становить 20 тис. євро. Крім того, Почесне консульство Литовської Республіки подарувало Політехніці генератор і надало іншу гуманітарну допомогу.

Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів