Польські благодійники передали Львівській політехніці надпотужний генератор

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Генератор від польських партнерів

Національний університет «Львівська політехніка» отримав генератор на 250 кВт, вартість якого становить 20 тис. євро.

Потужний генератор вдалося отримати завдяки зусиллям директора Інституту енергетики та систем керування професора Андрія Лозинського, голови Спілки електриків Польщі Болеслава Палаца, випускника Львівської політехніки Збігнєва Стриженя, який у 1982 році закінчив електрофізичний факультет, а також воєводи Підкарпатського воєводства Еви Леніарт.

Генератор з Республіки Польща доставлено до Львова завдяки керівникам Центру збору гуманітарної допомоги Володимирові Шепітчаку та Юрієві Малиновському, які загалом уже привезли з-за кордону понад 30 генераторів для Політехніки.

– Ми чекали досить довго – близько двох місяців, щоб отримати цей надпотужний генератор, адже відбувалося оформлення всієї документації. 10 лютого вдалося спільними зусиллями забрати його з КПП. Допоміг у цьому водій Політехніки Михайло Дуда, за що ми дуже вдячні йому, – розповів Володимир Шепітчак і додав, що цей генератор у разі блекауту здатний цілковито забезпечити електроенергією котельню.

Юрій Малиновський зазначив, що генератор повністю обслужений і майже не був у використанні:

– Польські партнери замінили мастила, фільтри й заправили його. Він здатний на 250 годин роботи без додаткового обслуговування.

Нагадаємо, нещодавно Львівська політехніка отримала чергову партію генераторів від польських партнерів, найбільший вагою 3 тонни. Польське місто Ґлівіце передало Політехніці три потужні генератори. Крім того, Опольський університет передав Львівській політехніці кілька генераторів, один із яких важить майже тонну. Польські рятувальники передали Львівській політехніці новий генератор на 16 кВт.

Генератор від польських партнерів Генератор від польських партнерів Генератор від польських партнерів Генератор від польських партнерів Генератор від польських партнерів Генератор від польських партнерів Генератор від польських партнерів Генератор від польських партнерів