Польські рятувальники передали Львівській політехніці новий генератор на 16 кВт

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Генератор від польських партнерів

Пожежники з міста Лодзь передали Національному університету «Львівська політехніка» генератор потужністю 16 кВт.

Як розповів завідувач кафедри систем автоматизованого проектування Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки Михайло Лобур, ректор Юрій Бобало поставив перед ним завдання домовитися з польськими колегами про певну кількість генераторів для університету. Професор Михайло Лобур з листом від ректора зустрівся з адміністрацією міста Лодзь. Місцеві пожежники погодилися закупити і самостійно привезти до університету потужний дизельний генератор. Крім Політехніки генератори також отримали місцева лікарня та галерея мистецтв.

Зазначимо, що рятувальники з Лодзі вже не вперше приїжджають до України з гуманітарним вантажем.

Нагадаємо, нещодавно Львівська політехніка отримала чергову партію генераторів від польських партнерів, найбільший вагою три тонни. Польське місто Ґлівіце передало Політехніці три потужні генератори. Крім того, Опольський університет передав Львівській політехніці кілька генераторів, один із яких важить майже тонну.

Генератор від польських партнерів Генератор від польських партнерів Генератор від польських партнерів Авто польських партнерів