Львівська політехніка отримала чергову партію генераторів від польських партнерів, найбільший вагою три тонни

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Генератори від польських партнерів

Національний університет «Львівська політехніка» отримав від Гірничо-металургійної академії ім. Станіслава Сташиця та трьох польських приватних фірм партію генераторів для забезпечення безперебійного живлення критичної інфраструктури університету.

Як розповів завідувач кафедри систем автоматизованого проєктування Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки Михайло Лобур, ректор Юрій Бобало поставив перед ним завдання домовитися з польськими колегами про певну кількість генераторів для Політехніки:

За десять днів я об’їздив сім мерів польських міст, з якими обговорював питання генераторів для нашого університету. Визначний внесок зробив міський голова Вроцлава Яцек Сутрик, який одразу відгукнувся і посприяв тому, щоб Політехніці передали великий тритонний дизельний генератор на 132 кВт (вартістю 1,5 млн грн), що допоможе в разі блекауту підтримувати роботу нашої центральної котельні, що дає тепло для 16 корпусів університету.

Також стараннями професора Михайла Лобура за сприяння Спілки енергетиків Польщі налагоджено відносини з трьома приватними польськими фірмами, які також надали генератори:

  • Kirchhoff Automotive – генератор Honda ABGT 7700 R;
  • PZL MIELEC a Lockheed Martin company – генератор Pramac MES 5000;
  • Elektromontaż Rzeszów SA PZL – генератор KraftTWele KW6500, Scheppach SG 3200 і KS 4000IEG S.

Значну допомогу, а саме 13 генераторів моделі Hyundai HG 2201 і Fogo FH 3001, надала й Гірничо-металургійна академія ім. Станіслава Сташиця (Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica), яка є давнім стратегічним партнером Львівської політехніки.

Генератори з Республіки Польща доставлено до Львова завдяки зусиллям керівників Центру збору гуманітарної допомоги Володимира Шепітчака та Юрія Малиновського.

Наші польські друзі не можуть стояти осторонь у такий складний час. Вони добре знають, що таке Політехніка – великий складний організм, який потребує енергетичного забезпечення. І дуже оперативно вирішили це питання. Генератор від Kirchhoff Аutomotive особисто передав голова компанії за участі понад 800 працівників. Для них це важливо, адже то європейська практика – коли сусід сусідові допомагає. А ім’я Львівської політехніки добре відоме, це світовий бренд, – зауважив Юрій Малиновський і додав, що співпраця виходить на новий рівень: університет і польські партнери вже працюють над тим, щоб доставити витратні матеріали для роботи генераторів.

Як розповів Володимир Шепітчак, за інформацією, яку надали головний інженер і головний енергетик Політехніки, для роботи всіх об’єктів критичної інфраструктури університету потрібно понад 60 генераторів. Наразі третина зазначеної кількості вже є на балансі Політехніки.

Нагадаємо, що Опольський державний політехнічний університет передав Львівській політехніці кілька генераторів, один із яких важить майже тонну.

Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів