Польське місто Ґлівіце передало Львівській політехніці три потужні генератори

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Генератори від польських партнерів

Національний університет «Львівська політехніка» отримав від мерії міста Ґлівіце (Сілезьке воєводство, Польща) три генератори. Їх передано університетській спільноті для підтримки роботи критичної інфраструктури Політехніки під час вимкнень електроенергії, спричинених російською агресією.

Один із генераторів важить 570 кг і видає потужність 20 кВт. Інші два мають потужність 7 кВт. Ці три генератори нові, заправлені й цілком готові до використання.

Доставлено генератори з Республіки Польща до Львова завдяки зусиллям керівників Центру збору гуманітарної допомоги Володимира Шепітчака і Юрія Малиновського.

– Мер та адміністрація міста Ґлівіце – надзвичайно приємні люди, які глибоко розуміють нашу проблематику, – каже Юрій Малиновський. – Вони уважно стежать за розвитком подій в Україні й переживають, мають правильне бачення цінностей. Адже розуміють, що майбутнє за освіченими людьми, тому університет має виконувати свою місію – навчати і виховувати молодь. Мерія Ґлівіце одноголосно проголосувала, щоб передати майно міста, ці генератори, на баланс та в користування Львівської політехніки.

Також Юрій Малиновський висловив думку, що після переможного закінчення війни Політехніка матиме новий рівень розвитку зв’язків з польськими партнерами.

Найближчим часом керівники Центру збору гуманітарної допомоги відвідають місто Катовіце, мерія якого теж зголосилася допомогти Політехніці з генераторами.

Нагадаємо, нещодавно Львівська політехніка отримала чергову партію генераторів від польських партнерів, найбільший вагою три тонни.

Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів Генератори від польських партнерів