Польський університет передав Львівській політехніці кілька генераторів, один із яких важить майже тонну

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Генератори від Опольської політехніки

Опольський державний політехнічний університет (Politechnika Opolska) передав Національному університету «Львівська політехніка» три генератори: два менші на 5 і 8 кВт і один великий потужний, який важить майже тонну і є мобільним, адже розміщений на причепі.

Ректор Львівської політехніки Юрій Бобало звернувся до ректорів польських університетів із проханням розглянути можливість надання допомоги, а саме генераторів. Опольський політехнічний університет відгукнувся на цей запит.

Генератори доставлено з Республіки Польща до Львова завдяки зусиллям керівників Центру збору гуманітарної допомоги Володимира Шепітчака та Юрія Малиновського.

– Усі ми знаємо, як гостро зараз стоїть проблема з електроенергією – нам потрібно забезпечувати живленням критичні об’єкти: сервери, котельні тощо. Поляки відгукнулися на запит Юрія Ярославовича, бо весь світ об’єднаний у боротьбі проти російських окупантів. Ми не перестаємо працювати в цьому напрямі, щоб із кожним новим кроком доставляти потрібні для Політехніки речі, які забезпечують можливість безперебійної роботи університету, – сказав Юрій Малиновський.

Володимир Шепітчак розповів, що ці генератори застосуватимуть не лише в аварійних ситуаціях, а й для розв’язання адміністративно-господарською частиною університету різноманітних робочих питань, коли не буде змоги під’єднатися до стаціонарного живлення.

Нагадаємо, що Львівська політехніка передала ЗСУ станції супутникового інтернету Starlink.

Генератори від Опольської політехніки Генератори від Опольської політехніки Генератори від Опольської політехніки Генератори від Опольської політехніки Генератори від Опольської політехніки Генератори від Опольської політехніки Генератори від Опольської політехніки Генератори від Опольської політехніки Генератори від Опольської політехніки Генератори від Опольської політехніки Генератори від Опольської політехніки Генератори від Опольської політехніки Генератори від Опольської політехніки