Польські енергетики передали Політехніці чергову партію генераторів

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Нові генератори від польських партнерів

Національний університет «Львівська політехніка» отримав від Спілки енергетиків Польщі вісім нових електрогенераторів.

Генератори з Республіки Польща доставлено до Львова завдяки керівникам Центру збору гуманітарної допомоги Володимирові Шепітчаку та Юрієві Малиновському, які загалом уже доправили з-за кордону майже пів сотні генераторів для Політехніки.

– Ми привезли одинадцять генераторів: для Політехніки – вісім, а три – для нашої армії. Чергову партію допомоги передала Спілка енергетиків Польщі. Вдячні її керівникові Болеславу Палаці, який відгукнувся на наш запит. Згідно з нашими потребами для забезпечення роботи критичної інфраструктури, університету потрібно ще вісім генераторів, – сказав Володимир Шепітчак.

Серед цих восьми генераторів для Політехніки п’ять агрегатів великої потужності (від 5,5 до 7 кВт) і три генератори – меншої (на 3 кВт).

Нагадаємо, нещодавно Львівська політехніка отримала чергову партію генераторів від польських партнерів, найбільший вагою 3 тонни. Польське місто Ґлівіце передало Політехніці три потужні генератори. Також Опольський університет передав Львівській політехніці кілька генераторів, один із яких важить майже тонну. Польські рятувальники передали Львівській політехніці новий генератор на 16 кВт. Крім того, польські благодійники передали Політехніці надпотужний генератор.

Нові генератори від польських партнерів Нові генератори від польських партнерів Нові генератори від польських партнерів Нові генератори від польських партнерів