Ментори допомагають студентам Львівської політехніки створювати інноваційні проєкти

Львівський ІТ Кластер
Ілюстрація до матеріалу

6 програм, 46 менторів і 280 студентів. Попри війну та складну ситуацію в країні, у зимово-весняному семестрі запущено командну роботу менторів і студентів у межах проєкту IT Expert. Це модернізовані освітні ІТ-програми у трьох університетах Львова.

Співпраця студентів з досвідченими наставниками від ІТ-індустрії є одним із найважливіших напрямів ІТ Expert. Щосеместру фахівці рівня Strong Junior, Middle та Senior працюють із командами з 5–6 студентів і допомагають у створенні проєктів. Такий підхід до навчання дає змогу студентам переймати найкращий досвід та практики роботи в ІТ, а компаніям – безпосередньо вкладатися у свого майбутнього працівника.

Цей семестр прикметний ще й тим, що командна робота вперше стартувала на трьох навчальних програмах, зокрема на DevOps&Project Management у Національному університеті «Львівська політехніка».

16 команд першокурсників розпочали роботу з менторами на цій програмі. Львівський ІТ Кластер лише минулого року розпочав її підтримку, тож це новий досвід для студентів і викладачів кафедри інформаційних систем та мереж Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій. Зі студентами працюють ментори компаній, сервісами та продуктами яких користуються у всьому світі. Це фахівці із SoftServe, Ciklum, Inoxoft, Intellias, Forbytes, Perfectial, GameLoft, Newfire Partners, FareHarbor, Reenbit.

Ще 13 команд працюють з менторами на програмі Business Analytics and Data Science. Студенти розробляють програми для менеджменту медичних лабораторій, застосунки для полегшення навчального процесу дітям із дислексією, сервіси для вивчення української жестової мови, програми для розпізнавання фейків та інші корисні проєкти.

– Завдяки командній роботі студенти здобувають необхідні практичні навички та вміння, які в подальшому зможуть використати під час працевлаштування на високооплачуваних посадах в ІТ-компаніях і робити свій внесок для перемоги та відбудови України після війни, – розповідає Василь Литвин, куратор програм DevOps&Project Management та Business Analytics&Data Science, завідувач кафедри інформаційних систем та мереж Львівської політехніки.

Докладніше – на сайті Львівського ІТ Кластеру.