Кафедра політології та міжнародних відносин ІГСН вчетверте зорганізувала онлайн-школу Youth Diplomacy Hub

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-школи

Починаючи з 2019 року кафедра політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук спільно з Інтелектуальним навчально-науковим центром професійно-кар’єрної орієнтації Національного університету «Львівська політехніка» організовують онлайн-школу Youth Diplomacy Hub.

Захід проводять з метою передавання досвіду, практичних навичок представниками дипломатичних та консульських служб, державними службовцями та громадськими діячами студентам спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», ознайомлення з особливостями консульських і дипломатичних відносин, формування у молоді розуміння викликів у сфері сучасної дипломатії, підвищення рівня фахових знань, необхідних для успішного кар’єрного росту молодих фахівців.

Безпосередньо до участі в заході залучають авторитетних доповідачів, зокрема відомих експертів, аналітиків, працівників консульських відомств, випускників кафедри політології та міжнародних відносин, представників українських та зарубіжних установ.

Особливий спікер цьогорічної школи молодих дипломатів – Андрій Юраш, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Ватикані, Надзвичайний і Повноважний Посол України при Суверенному військовому Ордені Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти за сумісництвом (з 27 вересня 2022 року).

Надзвичайне зацікавлення у слухачів школи викликали також доповіді:

  • Ярослава Візняка – Почесного консула Литовської Республіки у Тернополі;
  • Маргарити Сокоренко – Уповноваженої у справах Європейського суду з прав людини;
  • Наталі Дапкене – засновниці «Центру для українців» (Литва), фандрайзерки, політичної консультантки;
  • Оксани Кручініної – викладачки кафедри політології та міжнародних відносин і засновниці Благодійного фонду Hope.UA;
  • Яни Шевченко – заступниці начальника відділу з питань військовополонених та депортованих Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Цікавими також були презентації студентів кафедри політології та міжнародних відносин Віктора Демка та Богдана Мірінчика, які брали участь у багатьох міжнародних програмах академічної мобільності, є Послами європейської молоді у програмі «Східне партнерство».

За два дні діяльності Школи у заходах взяли участь близько 130 учасників, які цікавляться сферою міжнародних відносин і дипломатичною роботою. Учасники обговорили актуальні питання розвитку сучасної української дипломатії військового часу, особливості дипломатичної роботи, проаналізували ринок праці, ознайомились із можливостями підвищення фахових знань, необхідних для успішного кар’єрного росту молодого фахівця-міжнародника.

Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи Скріншот з онлайн-школи