Кафедра історії України та етнокомунікації організувала Всеукраїнську громадянську акцію школярів

Кафедра ІУЕК Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

У 2016 році в Україні відбулася Всеукраїнська громадянська акція «SOS – історична пам’ятка: досліджуємо і зберігаємо разом», що має на меті усвідомлення необхідності збереження культурного надбання на місцевому рівні та розвиток партнерства молоді і громадськості у справі охорони та популяризації історико-культурної спадщини.

Організатори заходу – кафедра історії України та етнокомунікації Національного університету «Львівська політехніка» у партнерстві із Всеукраїнською асоціацією викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба» у рамках європейської мережі молодіжних історичних конкурсів «EUSTORY», Управління культури Львівської міської ради.

Особливості проведення акції полягали в тому, що учасники віднаходили в населених пунктах пам’ятки історії та культури, які нагадують про події минулого та є цінними для місцевої громади, описували загальний вигляд пам’ятки, досліджували її історію, характеризували теперішній стан.

Всього на адресу оргкомітету Акції надійшло понад 80 групових проектів з усієї України, над якими працювало близько півтисячі осіб учнівської молоді. Переможцями Акції стали команди з Дніпропетровщини, Харківщини, Чернігівщини, Вінниччини, Львівщини, Донеччини, Івано-Франківщини, Волині та Миколаївщини. Така висока активність учасників вкотре засвідчує, що ми маємо талановитих, небайдужих педагогів та креативну, творчу, патріотичну молодь, яка відповідально ставиться до питання збереження історичної спадщини та відновлення історичної пам’яті свого краю.

Презентації найкращих проектів – у доданих файлах.