Завідувачка кафедри політології та міжнародних відносин пройшла стажування в Ягелонському університеті

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Галина Луцишин

Завідувачка кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки Галина Луцишин у рамках нагороди імені Івана Виговського з 1 жовтня до 30 листопада проходила стажування в Інституті політології та міжнародних відносин Ягелонського університету (Республіка Польща).

Галина Луцишин стала переможницею міжнародного конкурсу Центру східноєвропейських студій Варшавського університету на здобуття нагороди імені Івана Виговського під патронатом Президента Республіки Польща на 2022–2023 навчальний рік. Цього року переможцями стали представники дев’ятьох університетів з України, які мають можливість пройти чотиримісячне наукове стажування у двох польських університетах.

Під час стажування представниця Львівської політехніки опрацювала ресурси бібліотеки Ягелонського університету й бібліотеки Інституту політичних наук та міжнародних відносин за темою наукового дослідження. Також Галина Луцишин ознайомилася з діяльністю Інституту, зокрема кафедри національної безпеки, взяла участь у наукових заходах інституту (серед яких – міжнародна конференція INFO INTEGRUM 22–2), зустрілась із провідними експертами з проблематики етнополітичних процесів. Із науковим керівником, професором, д. політ. н. Пйотром Байором і директором Інституту політичних наук та міжнародних відносин професором Адріаном Тишкевичем визначили напрями співпраці з кафедрою політології та міжнародних відносин Національного університету «Львівська політехніка».

Також 22 листопада 2022 року у Варшавському університеті відбулась церемонія вручення дипломів переможцям конкурсу, де були присутні проректори провідних польських університетів, які привітали переможців. Оскільки Нагорода імені Івана Виговського відбувається під почесним патронатом Президента Республіки Польща, то секретар капітули, директор Центру Східноєвропейських студій Варшавського університету Ян Маліцький зачитав лист із привітанням учасників від Президента Республіки Польща Анджея Дуди.

Важливо, що Нагорода імені Івана Виговського має на меті вшанування заслуг громадян України у розвитку науки, культури і громадського життя, у формуванні та розвитку громадянського суспільства в Україні й розбудові демократичної України.

Велика вдячність науковому керівникові, професору Ягелонського університету Петрові Байору за організацію стажування та консультації, а також професорці Терезі-Астрамович-Лейк із Вармінсько-Мазурського університету за рекомендацію та підтримку у стажуванні!

Галина Луцишин Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Галина Луцишин Фото зі стажування в Польщі Галина Луцишин Фото зі стажування в Польщі Галина Луцишин