Завершився хакатон «Як зацікавити дівчат технологіями», одним із менторів якого була доцентка кафедри ТТАЕ

Кафедра теплоенергетики, теплових і атомних електричних станцій
Скріншот з онлайн-заходу

Маленькими кроками прямуємо до великих результатів – збільшення дівчат у STEM-галузях: завершився насичений та повний креативу онлайн-хакатон для студенток «Hack4Good: як зацікавити дівчат технологіями», що проходив 3–5 листопада 2021 року. Одним із менторів заходу була доцентка кафедри теплоенергетики, теплових і атомних електричних станцій Марта Мартиняк-Андрушко.

37 найбільш вмотивованих дівчат із 12 регіонів України дійшли до фіналу й розробили ідеї проєктів для зацікавлення дівчат STEM. Але вони не лише розробляли ідеї, а ще й опанували метод дизайн-мислення, поглибили свої знання з питань гендерної рівності, навчилися створенню ефективних презентацій та пітчингу проєктів, а також отримали кар’єрну консультацію про побудову кар’єри у STEM.

За результатами оцінювання журі перемогли:

  • І місце – команда 4Future, яка отримала 93 000 гривень на реалізацію своєї ідеї;
  • ІІ місце – команда «Бунтівні Бджілки»;
  • ІІІ місце – команда Enigma.

Також журі та менторки визначили найактивніших учасниць, які отримають додаткові призи.

Організатори хакатону: Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» (ініціатива Дівчата STEM) та Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine за фінансової підтримки Швеції (Embassy of Sweden in Kyiv) та за сприяння Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Медіапартнери: Studway, Unistudy.org.ua – international education.

Інформаційні партнери: Національний університет «Львівська політехніка», Вінницький національний технічний університет, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького.