Викладачі кафедри ХТС взяли участь у роботі всеукраїнського круглого столу з обговорення освітніх програм

Кафедра хімічної технології силікатів Львівської політехніки
Фото із круглого столу

1 липня 2024 року викладачі кафедри хімічної технології силікатів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки професорка Ірина Луцюк і доцент Зенон Боровець взяли участь у роботі Всеукраїнського круглого столу «Інноваційні напрямки розвитку освітньої та наукової діяльності за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія» та суміжних спеціальностей у кризових ситуаціях».

У заході, організованому викладачами кафедри хімії та інтегрованих технологій Національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова, взяли участь представники академічної спільноти закладів вищої освіти України, зокрема Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Українського державного університету науки і технологій, Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, а також науково-дослідного інституту «УкрНДІЕП», компанії Golden Tile і ТОВ «Малинівський склозавод».

Під час роботи було проаналізовано сучасний стан викладання освітніх компонентів освітніх програм для здобувачів усіх рівнів вищої освіти в галузі хімічних технологій та інженерії, презентовано передовий педагогічний досвід викладання в закладах вищої освіти України та Європи, обговорено тенденції розвитку спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» в закладах вищої освіти України. Учасники круглого столу наголосили на важливості тісної співпраці в освітньо-науковому процесі ЗВО та виробників у галузі хімічних технологій кераміки, скла, в’яжучих речовин та виробів на їхній основі.

Під час обговорення освітньо-професійної програми «Хімічні технології тугоплавких неметалевих і силікатних матеріалів» 2024 року вступу, презентованої гарантом ОПП професоркою Іриною Луцюк і доцентом Зеноном Боровцем, академічна спільнота висловила пропозиції щодо її вдосконалення.

Представники Львівської політехніки щиро вдячні організаторам круглого столу за можливість обмінятися досвідом та обговорення освітніх програм і сподіваються, що така співпраця буде запроваджена на постійній основі з метою вдосконалення та реалізації освітньої і наукової діяльності ЗВО України із залученням академічної спільноти, стейкголдерів та здобувачів вищої освіти.

Фото із круглого столу Фото із круглого столу Скріншот з онлайн-заходу Фото із круглого столу Скріншот з онлайн-заходу Фото із круглого столу