Великі компанії – великі можливості: відділ працевлаштування спільно з ІНЕМ організували презентації для студентів

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
на презентації

Нещодавно відділ працевлаштування та зв’язків з виробництвом спільно з кафедрами менеджменту організацій, менеджменту персоналу та адміністрування й зовнішньоекономічної та митної діяльності ІНЕМ організували презентації для своїх студентів.

Пізнай свій бізнес

3 грудня на зустріч зі студентами економічних спеціальностей прийшли фахівці з набору персоналу київської аудиторської компанії KPMG в Україні Анастасія Дріжджук, львівської – Тетяна Миколик та керівник відділу SDC у Львові Ігор Ганс (до слова, Тетяна та Ігор – випускники Львівської політехніки).

Гості не просто презентували компанію, а й запросили студентів спробувати себе в ролі помічників аудиторів. Набувши досвіду й закінчивши навчання, можна перейти на вищий кар’єрний щабель і продовжувати працювати вже в Києві.

– Нещодавно відкрили у Львові відділ аудиту, в якому працюють помічники аудиторів, – говорить Анастасія Дріжджук, – тож вирішили надати шанс студентам-політехнікам уже з третього курсу здобувати перший досвід для дальшого зростання. Претенденти на ці посади мають добре знати економіку, англійську мову (не нижче середнього рівня) і головне – мати бажання розвиватися. Після завершення навчання, при бажанні, можуть переїхати на роботу до головного офісу в Києві вже фахівцями-аудиторами. Маємо намір зустрітися з економістами Національного університету імені Івана Франка й Тернопільського національного економічного університету, тобто тими закладами вищої освіти, що дають добру освіту, мають активних студентів, котрі дбають про свій подальший професійний розвиток.

Гості зробили серед студентів анкетування, а потім – жеребкування. Наприкінці семеро осіб, які виявили бажання працювати в компанії, отримали призи (на світлині).

Мотивація – найважливіший чинник у кар’єрному рості

Саме про систему мотивації персоналу в мережі «Сільпо» та кар’єрні можливості говорили 4 грудня представники компанії – директор з персоналу київської мережі «Сільпо» Павло Сич та директорка з персоналу Західного регіону «Сільпо» Тетяна Решетняк.

Як відзначив Павло Сич, йому сподобалася дуже активна аудиторія. Він вважає, що майбутнім менеджерам найкраще опановувати свій фах у магазині. «Ми пропонуємо їм розпочати свою кар’єру з продавця-касира. Згодом можна стати завідувачем відділення, заступником директора, директором. Для випускників маємо програму навчання відразу на заступника директора».

Олександра Боднар, студентка третього курсу кафедри менеджменту персоналу та адміністрування працює в мережі «Сільпо» вже майже півтора року і є її представником серед студентів.

– Сьогодні більше дізналася про нематеріальну мотивацію персоналу, бо з матеріальною знайома, – каже дівчина. – Мені подобаються конкурси для студентів, обов’язково візьму участь у одному з них. Планую поїхати до Києва на конкурс «Талантів «Сільпо». Загалом хочу здобути на роботі авторитет, потім, можливо, обійму менеджерську посаду.

– Ми змінили формат презентацій, пропонуючи роботодавцям приходити до Політехніки на зустрічі зі студентами з новими тенденціями роботи в них, – говорить начальниця відділу працевлаштування та зв’язків із виробництвом Світлана Гладун. – Такий формат ефективний, бо дозволяє роботодавцю представити себе, утвердити свій бренд, а студенти отримують корисну інформацію. Тішить, що наші випускники працюють у різних компаніях і підприємствах західного регіону й України. Це свідчить, що наша робота дає добрі плоди.

на презентації на презентації на презентації на презентації на презентації на презентації на презентації на презентації