Студентів із різних країн об’єднало зацікавлення кібербезпекою: в ІКТА відбулася Міжнародна літня школа

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
Міжнародна літня школа з кібербезпеки

У середині літа на кафедрі захисту інформації ІКТА завершила свою роботу Міжнародна літня школа з кібербезпеки IT Security-2018 engenses.ua. Проректор із науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Олег Матвійків привітав учасників, вручив їм сертифікати, а їхнім викладачам – подяки.

Перша така школа відбулася в Санкт-Петербурзі (Росія), а після того третій рік поспіль її організовують у стінах Львівської політехніки. До цього «процесу» активно долучаються закордонні професори, скажімо, координує проект Андерс Карлсон зі Швеції, який представляє Технологічний університет Брекінге. Як розповів один із організаторів заходу, доцент кафедри ЗІ Юрій Лах, проект фінансування школи завершився ще торік 30 липня, отож цього разу студенти навчалися в Школі за власні кошти. Зазвичай на участь надходить дуже багато заяв, однак комісія відбирає найкращих, за результатами надісланих резюме. Серед студентів-учасників цьогорічної літньої школи – представники ЗВО України, Польщі, Швеції, зокрема з університетів Києва, Львова, Харкова, Вроцлава, Карлскруни…

Цього разу Львівська політехніка прийняла понад 40 учасників, які прибули до школи разом зі своїми викладачами. Багато з них про цей захід дізналися зі соцмереж. Значна заслуга доцента Харківського університету радіоелектроніки Євгенії Кузьміних, яка інформувала зацікавлених про роботу школи, розповідала про її особливості та програму.

Студенти зі Швеції, які брали участь у літній школі, впродовж першого семестру цього навчального року навчатимуться у Львівській політехніці за програмою «Еразмус+».

– Надіємося, що міжнародні контакти створять такий «енергетичний» ефект, щоб наші студенти підтягувалися до передових зразків кібербезпеки, які нині в світі особливо важливі, – наголошує Юрій Лах.

Міжнародна літня школа з кібербезпеки Міжнародна літня школа з кібербезпеки Міжнародна літня школа з кібербезпеки Міжнародна літня школа з кібербезпеки Міжнародна літня школа з кібербезпеки Міжнародна літня школа з кібербезпеки Міжнародна літня школа з кібербезпеки