Українська компанія, яка співпрацює з «Боїнгом», представила студентам Політехніки можливості для працевлаштування

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

На кафедру нафтогазової інженерії та зварювання Інституту механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки, де, зокрема, навчають за спеціальністю № 134 «Безпілотні літальні апарати», завітав представник компанії «Прогрестех-Україна». Зустріч відбулася на запрошення завідувачки кафедри нафтогазової інженерії та зварювання професорки Олесі Максимович.

Компанія «Прогрестех-Україна» – це конструкторське бюро, де працює майже тисяча інженерів. На сьогодні більшість проєктів компанії пов’язані з проєктуванням авіаційної техніки, зокрема цивільних літаків, які виготовляє компанія «Боїнг». Робота компанії зосереджена виключно на послугах інжинірингу. «Прогрестех-Україна» на ринку з 2007 року і є провідною компанією країни у своїй галузі. Головний офіс розміщений у Києві.

Керівник HR-департаменту компанії «Прогрестех-Україна» Максим Гладський розповів студентам про кар’єрні можливості, які надає компанія вступникам технічних закладів.

– У нас є потреба у фахівцях з декількох галузей, насамперед це авіаційна і ракетокосмічна техніка та механічна інженерія. Також розглядаємо фахівців із приладобудування, електроніки та інших технічних спеціальностей. Цікаво те, що в нашій компанії левова частка працівників не має фахової освіти в галузі авіації. Тому ми не ставимо за мету залучати до роботи лише випускників з авіаційним фахом. У Львівській політехніці презентували нашу компанію, адже в цьому навчальному році тут уперше набрали студентів на спеціальність «Безпілотні літальні апарати», де навчають проєктування літальних апаратів. Ми хочемо підтримати студентів, які обрали цей непростий авіаційний шлях, тому розповіли про перспективи галузі. У нашій компанії можна реалізувати себе сповна: пройти шлях від початківця до провідного інженера. До того ж це можливість працювати за програмами міжнародного масштабу, нагода реалізувати свої амбіційні цілі, залишаючись тут, в Україні, – сказав Максим Гладський.

Першокурсник програми «Безпілотні літальні апарати» Денис Стефак поділився, що для студентів такі зустрічі важливі й корисні, адже показують «простір, куди можна рости і рухатися».

Батько й дідусь Дениса займалися авіамоделюванням, тому для нього авіація та конструювання пристроїв, що можуть літати, – це, так би мовити, сімейна пристрасть.

– Дуже подобається, що у Політехніці запрацював авіамодельний гурток, де ми можемо втілювати наші теоретичні знання на практиці. Адже практики ніколи не буває забагато! – зазначив Денис Стефак.

Додамо, що в ході зустрічі, представник компанії «Прогрестех-Україна» обговорив з кафедрою НГІЗ дорожню карту про співпрацю. Як відзначає професорка Олеся Максимович, є дуже багато планів, які в майбутньому планують спільно реалізовувати.

Нагадаємо, кафедра нафтогазової інженерії та зварювання безоплатно отримала від польського фонду «Інститут Мікромакро» чотири дрони для освітніх потреб. Читайте також про відновлення авіаційних традицій: як у Політехніці навчають проєктувати, виготовляти й експлуатувати безпілотники.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці