Вони творитимуть інноваційну екосистему: у Львівській політехніці відбувся Noosphere StudTechFest

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на виставці Noosphere StudTechFest

Молоді науковці Львівської політехніки і Дніпровської філії Інжинірингової Школи Noosphere починають спільний проект. На базі Lviv Tech StartUp School відбувся Noosphere StudTechFest. Мета заходу – популяризація інженерних професій та залучення однодумців серед студентської молоді та молодих учених Університету до створення глобальних інженерних рішень та інноваційної продукції.

До заходу долучилися студенти, аспіранти, викладачі, які прагнуть наукових здобутків. Як пояснив організатор заходу, професор Львівської політехніки та керівник бізнес-центру StartUp School Назар Подольчак, це своєрідна популяризація для студентів ідеї стартапів, того, що це цікаво і їх можна створювати у межах навчального процесу та виходити на ринок з інноваційними продуктами.

– Чому Ви вирішили співпрацювати саме з «Ноосферою»?
Почну з того, що ми вже маємо досвід співпраці в інших проектах з цією потужною міжнародною компанією, що діє у 15-ти країнах світу. Штаб квартира компанії Noosphere, яку заснував Максим Поляков, наразі розміщена у Сан-Франциско, неподалік Стенфордського університету. Отож, це компанія з колосальним міжнародним досвідом створення інноваційної екосистеми для генерування стартапів і їхньої реалізації. А інжинірингова школа, що діє при ній, – це для нас корисний досвід того, що можуть робити студенти, молоді науковці. Окрім цього, компанія проводить соціально відповідальний бізнес та постійено є ініціатором таких заходів, як Vernadsky Challenge або всеукраїнський студентський хакатон.
До того ж, «Ноосфера» зголосилася укомплектувати нашу лабораторію розвитку ідей новітніми приладами, які дадуть можливість розробляти продукти. Партнери також допомагатимуть нам вивести ці продукти на глобальні ринки. Лабораторію відкриємо у коворкінг-центрі, на Колесси, 2. У цьому приміщенні наразі роблять ремонт.

Представники інжинірингової школи продемонстрували власні розробки – програмний комплекс ArtOS, призначений для автоматизованого управління вогнем артилерійської батареї, безпілотник, робот, мобільний додаток «Моя поліція», чутливий прилад для передавання хвиль через інтернет тощо.

Свою діяльність бізнес-центр StartUp School Львівської політехніки розпочав із конкурсу на розробку пристрою, який створюватиме зв’язок між студентом і викладачем. А найближчим часом розпочнеться спільний конкурс із міськрадою на розробку універсального студентського квитка, яким можна буде користуватися у бібліотеці, транспорті, заплатити в крамниці, отримати знижку тощо.

на виставці Noosphere StudTechFest на виставці Noosphere StudTechFest на виставці Noosphere StudTechFest на виставці Noosphere StudTechFest на виставці Noosphere StudTechFest на виставці Noosphere StudTechFest на виставці Noosphere StudTechFest на виставці Noosphere StudTechFest на виставці Noosphere StudTechFest на виставці Noosphere StudTechFest на виставці Noosphere StudTechFest