До Львівської політехніки завітали представники всесвітньовідомої компанії NOOSPHERE

Борис Козловський, прес-служба Львівської політехніки
на виставці робіт двох студентських лабораторій

У вестибюлі головного корпусу Університету представники компанії Noosphere розгорнули виставку робіт двох студентських лабораторій Інжинірингової Школи Noosphere на базі Дніпропетровського Національного Університету. Компанія проводить соціально відповідальний бізнес і вкладає чималі кошти у залучення молоді до інноваційної діяльності. Одною з соціальних ініціатив компанії є саме Інжинірингова Школа  Noosphere, яку заснував Максим Поляков.  Її девіз – «Ми не вчимо, ми наочно демонструємо, як реалізувати ідеї!».

З вітальним словом до гостей і студентів Львівської політехніки звернулася проректор з наукової роботи професор Наталія Чухрай. Вона перекинула місток від сьогодення до минулого Університету, родовід якого сягає 200 років. Картини за ескізами видатного художника Яна Матейка в актовій залі головного корпусу засвідчили місце і роль вищої технічної освіти у науково-технічному прогресі людства. Наталія Чухрай закликала молодь бути активною в розробці інноваційних проектів, скористатися шансом, який надає вищій освіті бізнес.

Виконавчий директор українського представництва компанії Михайло Рябоконь розповів, що нині компанія Noosphere Ventures, започаткована Максимом Поляковим – це понад 50 брендів і портфоліо, представницькі центри у 19 країнах світу. Штаб-квартира компанії розташована в Менло Парк штату Каліфорнія у США.

Як він висловився, у фокусі їхніх інтересів перебувають космічні технології, медичне устаткування, робототехніка, альтернативна енергетика, комплекси та системи військового призначення, системи обробки, зберігання і передавання великих масивів даних, а також ігрові платформи, програмне забезпечення для фінансових та інженерних комунікацій.

Так у США компанія EOS DA займається обробкою та  аналізом супутникових знімків, що використовується для більш ефективного природокористування, сільського господарства та в інших сферах. Також є багато проектів реалізованих на українському ринку. У Дніпрі працює мобільний додаток "Моя Поліція" для оперативного виклику поліції безпосередньо з смартфону. Натомість українські військові високо оцінили програмний комплекс ArtOS, призначений для автоматизованого управління вогнем артилерійської батареї.

Михайло Рябоконь закликав студентів Львівської політехніки активно долучатися до діяльності інженерних шкіл, а також приймати участь у інших ініціативах Noosphere - всеукраїнському студентському хакатоні та конкурсі інженерних розробок Vernadsky Challenge. Цей конкурс створено за ініціативи засновника Noosphere Ventures Максима Полякова і директора Google Україна Дмитра Шоломка. Команди з найбільш перспективними ідеями отримають інвестиції, професійну експертизу і доступ до інноваційної науково-технічної бази Noosphere Ventures в еквіваленті 2 мільйони гривень. Михайло Рябоконь також навів приклад, коли у США студенти старших курсів ставали авторами цікавих інноваційних проектів і на цій підставі відкривали власний бізнес.

У зустрічі взяв також участь доктор економічних наук, завідувач кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Львівської політехніки Назарій Подольчак. Нещодавно його призначили директором інноваційного бізнес-центру Університету. Він вважає, що слід налагодити тісну співпрацю з NOOSPHERE щодо обладнання лабораторій майбутнього центру. Назарій Подольчак повідомив, що спільно з міською радою Львова у рамках школи стартапів львівські політехніки розпочали розробку уніфікованого студентського квитка, який не лише посвідчуватиме особу, а й слугуватиме для певних фінансових розрахунків.

на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій на виставці робіт двох студентських лабораторій