Студент програми «Інтернет речей» у Львівській політехніці самотужки розробляє проєкт Letsitok

Освітньо-стипендійна програма CIG R&D LAB
Олександр Борило

Освітньо-стипендійна програма CIG R&D LAB продовжує ділитися мотивуючими історіями учасників поточного сезону. Вони переформатовують роботу, змінюють стратегії, вносять корективи у плани, однак продовжують невпинно розвивати свої інноваційні стартапи. Серед них – проєкт Letsitok з Національного університету «Львівська політехніка».

Раніше вже розповідали про них як команду SurVR та її успіхи в розробці застосунку для навчання медиків, що дає змогу проводити хірургічні операції на 3D-моделі тіла людини. Інформували також про заснування стартапу Letsitok.

Відтоді склад команди значно змінився – тепер її представляє лише студент програми «Інтернет речей» у Львівській політехніці Олександр Борило. Основним стимулом було створити застосунок, який стане корисним для великої кількості людей.

Зараз Олександр розробляє відеохостинг, у якому кожен зможе безкоштовно поширювати свої відео та переглядати відео інших. Прикладом такого сервісу є Youtube, проте на меті – крок за кроком розвинути достойну альтернативу.

«Застосунок покликаний покращити комунікацію між людьми, що особливо актуально в умовах переважно віддаленої робити, а також зробити створення відеоконтенту більш прибутковим», – ділиться думками винахідник.

Усі завантажені відео зможуть перетворюватись в NFT, які можна буде купувати або продавати одразу ж на платформі.

У планах – покращити технічні навички в розробці застосунків для Android та iOS, кібербезпеці, дослідити юридичний бік використання та зберігання даних користувачів.

Прогресивним Олександр Борило вважає те, що окремі навчальні програми в університетах, наприклад, «Інтернет речей» у Львівській політехніці, відмовились від курсових робіт, і зараз студенти створюють проєкти, які нерідко перетворюються на стартапи (як і сталося в цьому випадку).

Порада від розробника Letsitok: «Все геніальне просте – лише пріоритезуйте завдання: якщо на розв’язання конкретного питання не потрібно багато часу – зробіть це одразу й не відкладайте!».