Стартував конкурс грантів Національного університету «Львівська політехніка» для молодих учених

Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених
Заставка до конкурсу

Це конкурс науково-прикладних проєктів, що триватиме до 10 грудня 2021 року й відбуватиметься за три етапи. Перший – на рівні інститутських рад молодих учених (до 15 листопада), другий – університетської Ради молодих учених (до 26 листопада) й завершальний третій – на рівні ректорату.

Як розповів очільник Ради молодих учених Львівської політехніки Іван Тимчук, для участі в конкурсі треба до 8 листопада подати на розгляд Ради молодих учених свого інституту відповідні документи.

Учасниками конкурсу можуть бути молоді науковці Університету віком до 35 років, докторанти й доктори наук – до 40 років. Основним критерієм для отримання ґрантів є орієнтованість на проєкти з реальним результатом на виході.

Оцінюватимуть проєкти на кожному етапі, відповідно до вимог, прописаних у Положенні про конкурс. Фінансування здійснюватимуть через внутрішні наукові фонди й лише за умови, що конкурсанти запропонують проєкти з реальним результатом на виході.

Для майбутніх проєктів ректорат Політехніки запропонував такі пріоритетні напрями:

  1. Температурний скринінг з використанням інфрачервоних сенсорів;
  2. Екологічні та енергоефективні технології;
  3. Системи безпеки на основі інформаційних технологій.

Однак автори можуть самостійно обирати теми для проєктів, зважаючи на їхню актуальність.

Докладніша інформація про конкурс – на сайті Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Львівської політехніки.