Понад вісім тисяч абітурієнтів подали заяви на бакалаврські програми Львівського ІТ Кластеру в Політехніці

Львівський ІТ Кластер
Заставка до матеріалу

Літо – це не лише сезон відпочинку, але й розпал вступної кампанії. Абітурієнти активно подають заяви на освітні програми, створені за підтримки Львівського ІТ Кластеру. Напередодні нового навчального року у Кластері підрахували і сформували рейтинг спільних програм за їхньою популярністю серед абітурієнтів.

Цьогоріч на оновлені інноваційні програми Львівського ІТ Кластеру надійшло понад 13 тисяч заяв вступників. Серед найпопулярніших напрямків – «Системи штучного інтелекту», «Кібербезпека» та «Програмна інженерія».

Найбільше заяв на бакалаврські програми ІТ Кластеру надійшло до Національного університету «Львівська політехніка» – понад 8 тисяч. Найпопулярнішим напрямом серед абітурієнтів залишається спеціальність «Комп’ютерні науки» (№ 122). На цю спеціальність подали рекордну кількість заяв – 2659. Доволі обмежений ліцензований обсяг у 450 місць зумовив значний конкурс – 5.9 вступників на одне місце.

  • Artificial Intelligence – посідає одне з найвищих місць за кількістю поданих заяв. Варто зазначити, що кількість навчальних місць на програмі – 120, з них 90 студентів отримають змогу навчатися на бюджетній формі та 30 – на комерції.
  • Програма Cybersecurity – друга за популярністю. На неї надійшло 2313 заяв. На цій програмі зможуть навчатися 240 осіб, 121 з яких – за бюджетні кошти. Варто зауважити, що Кластер долучився до підготовки освітньої програми саме для спеціалізації 0400 «Адміністрування систем кібербезпеки», яку студенти матимуть змогу обрати вже після першого року навчання.
  • Business Analytics & Data Science – третя у рейтингу. На неї подалося 836 осіб. Тут навчатимуться 90 студентів, а максимальний обсяг держзамовлення становить 33 місця. Конкурс заяв на одне місце склав 9,3.
  • Програма DevOps & Project Management. На неї подали 821 заяву. Новими можливостями програми, яка у цьому році здобула підтримку Львівського ІТ Кластера, зможуть скористатися 85 студентів, 24 з яких навчатимуться на державній формі.
  • На програму Internet of Things подалося 793 абітурієнта. Всього на програмі 150 місць, з яких майже половина, а саме 65, бюджетної форми. Варто зазначити, що це перша оновлена бакалаврська програма Львівського ІТ Кластеру.
  • Чудові результати показала також нова освітня програма IT Sales Management – 415 отриманих заяв за ліцензованого обсягу 35 місць. 11 студентів матимуть можливість здобувати освіту за державний кошт.
  • Освітня програма Robotics, або «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка», демонструє не менш гарні результати подання заявок. На цю програму подалося 245 абітурієнтів. Загалом на ній є 195 місць і доволі значний обсяг держзамовлення – 53.

На програми Львівського ІТ Кластеру у Львівському національному університеті імені Івана Франка надійшло 4483 заяви, у Львівський державний університет безпеки життєдіяльності на програму Cybersecurity подав заявку 441 абітурієнт.