На кафедрі менеджменту і міжнародного підприємництва Львівської політехніки відкрили оновлену лабораторію

Кафедра менеджменту і міжнародного підприємництва
Фото з відкриття лабораторії

13 грудня 2021 року на кафедрі менеджменту і міжнародного підприємництва Національного університету «Львівська політехніка» відбулося відкриття оновленої лабораторії, оснащеної новим сучасним обладнанням, придбаним за кошти міжнародної грантової програми Digitale Zukunft – Digi Bridge. Програма співпраці між Вищою Технічною школою Ашаффенбурга, Німеччина, та Національним університетом «Львівська політехніка», Україна, реалізується з 1 лютого 2021 року до 31 серпня 2022 року на кафедрі менеджменту і міжнародного підприємництва.

З вітальним словом до присутніх звернувся керівник міжнародної грантової програми, директор навчально-наукового Інституту економіки і менеджменту, д.е.н., професор Олег Кузьмін:

– Шановні колеги, сьогодні у нас непересічний день. Отримані за міжнародним грантом кошти для придбання обладнання для цілей навчального процесу забезпечили осучаснення лабораторної бази кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва, створили додаткові можливості для забезпечення нового цифровізованого освітнього дизайну. Важливо відзначити, що отримане обладнання буде працювати не лише на користь нашим студентам, а й викладачам для забезпечення науково-дослідної складової та розширення онлайн-спілкування з науковою спільнотою.

Загалом, ця грантова програма достатньо цікава й тим, що в ній бере участь значна кількість наших студентів, викладачів, навчально-допоміжного персоналу. Робота за грантовою програмою продовжується, тому ми готові розвивати лабораторну і матеріальну базу як важливу складову ефективного освітньо-наукового процесу.

Координатор та відповідальний виконавець міжнародної грантової програми, заступник завідувача кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва з навчально-наукової роботи зі студентами, к.е.н., професор Ліана Чернобай наголосила на тому, що тривалий процес перемовин після першої зустрічі з партнерами у 2018 році завершився підписанням Договору між Вищою технічною школою Ашаффенбурга і Національним університетом «Львівська політехніка». Ліана Іванівна коротко розповіла про програму:

– Наш грант називається Digitale Zukunft – Digi Bridge, тобто «цифровий міст», який поєднує з одного боку Львівську політехніку в Україні, а з іншого боку – вищу технічну школу Ашаффенбурга у Німеччині в єдиний освітній простір. Грантовою програмою передбачено досягнення низки цілей, зокрема й розвиток матеріально-технічної бази, налаштованої на забезпечення сучасного освітнього онлайн-процесу. Однак я б хотіла наголосити на тому, що в межах грантової програми наші студенти брали участь в унікальних заходах, а саме: міжнародному факультативному курсі «Транскордонне підприємництво: можливості для бізнесу» (Entrepreneurial Cross-Border Business Opportunities) обсягом 180 годин (6 кредитів ЄКТС) із залученням гостьових лекторів із Вищої технічної школи Ашаффенбурга. Студенти з України та Німеччини навчались разом у мультикультурних групах, а оцінювання проводили партнери з Німеччини.

В осінньому семестрі 2021/2022 навчального року реалізовано відкритий вебінар для студентів і викладачів Future of Learning Design та унікальний освітній курс Global Venture Week for Cross-Border Entrepreneurship. Упевнена, що оновлена матеріально-технічна база лише сприятиме подальшому розвитку міжнародного освітнього простору, і вітаю колег по кафедрі, бо саме ви будете працювати з цим обладнанням і навчати студентів з використанням сучасних цифрових технологій. Поки що наш проєкт триватиме до 31 серпня 2022 року, але можливості подальшої співпраці з партнерами є відкритими, і я сподіваюся, що ми будемо успішно її розвивати та продовжуватимемо роботу.

Завідувач кафедри менеджменту і міжнародного підприємництва, д.е.н, професор Ольга Пирог акцентувала на тому, що кафедра ММП бере активну участь у міжнародній діяльності, зокрема, дуже енергійними у просуванні й розвитку міжнародних проєктів є професор Олег Кузьмін та професор Ліана Чернобай. Ольга Володимирівна зазначила:

– Сьогодні ми спостерігаємо успішну реалізацію одного з грантових проєктів. Завдяки цьому проєкту оснащено й оновлено матеріально-технічну базу однієї з лабораторій кафедри ММП. Студентам буде зручно працювати офлайн в аудиторіях з використанням цифрових технологій онлайн-освіти. Сподіваємося, що найближчим часом студенти зможуть зайти в аудиторії й будуть активно користуватися цією технікою, а саме камерами, навушниками, колонками, які якраз дають можливість працювати не лише в офлайн, а й також в онлайн, координувати свою діяльність з нашими німецькими партнерами і бачити, як це можна реалізовувати.

Тому кафедра пишається активними учасниками цього проєкту й дякує нашим німецьким партнерам за те, що надали нам таку можливість – оновити матеріально-технічну базу, забезпечити не лише ефективну освітню, але й наукову діяльність кафедри. Сподіваємося, що наші студенти зможуть в обладнаному комп’ютерному класі не лише виконувати свої лабораторні роботи, а й займатись дослідницькими проєктами, які можна в подальшому представити на міжнародних чи всеукраїнських студентських конкурсах.

Фото з відкриття лабораторії Фото з відкриття лабораторії Фото з відкриття лабораторії Фото з відкриття лабораторії Фото з відкриття лабораторії Фото з відкриття лабораторії