Львівська політехніка бере участь у міжнародному освітньому проєкті OER with Ukraine Informatics

Кафедра інформаційних систем та мереж Львівської політехніки
Фото із зустрічі в Ганновері

Національний університет «Львівська політехніка» бере участь у міжнародному освітньому проєкті «Відкриті освітні ресурси та Україна: Інформатика» (OER with Ukraine Informatics) за програмою проєктів DAAD «Україна цифрова: забезпечення академічної успішності у часи кризи. Відкриті освітні ресурси та Україна: інформатика».

Керівником проєкту від нашого університету є проректорка з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків професорка Наталія Чухрай, до роботи залучено викладачів кафедри систем штучного інтелекту і кафедри інформаційних систем та мереж Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій. Разом з іншими учасниками проєкту, викладачами та науковцями вишів Харкова, Києва, Дніпра, політехніки готують освітні матеріали – понад п’ятдесят відеолекцій з царини комп’ютерних наук. Ці лекції партнер проєкту – Німецька національна науково-технічна бібліотека – розміщує у відкритому доступі на своєму порталі. Відеолекції мають субтитри українською та англійською, тож дають можливість охочим навчатись, коли їм зручно.

Проєкт триватиме до грудня 2023 року, а нещодавно у німецькому Ганновері відбувалося проміжне звітування за результатами піврічної роботи в рамках підвищення кваліфікації, у якому взяла участь Тетяна Шестакевич, доцентка кафедри інформаційних систем та мереж ІКНІ.

Стажування включало ознайомлення з проєктами з електронного збереження для українських журналів відкритого доступу за напрямами, релевантними спрямуванням Німецької національної науково-технічної бібліотеки та університетської бібліотеки Ганноверського університету імені Лейбніца; роботою факультету електричної інженерії і комп’ютерних наук та Інституту фотограмметрії і геоінформатики Ганноверського університету імені Готфріда Вільгельма Лейбніца, а також L3S – німецького дослідницького центру з цифрової трансформації та розробки методів штучного інтелекту.

Учасники проєкту опрацювали можливі напрями наукової та академічної співпраці з вітчизняними та закордонними науковцями у Міжнародному бюро Ганноверського університету імені Лейбніца.

Фото із зустрічі в Ганновері Фото із зустрічі в Ганновері Фото із зустрічі в Ганновері Фото із зустрічі в Ганновері Фото із зустрічі в Ганновері Фото із зустрічі в Ганновері