Літо без кордонів або корисні лайфхаки для мандрівок від студентів Львівської політехніки

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
пара туристів

Пора відпусток та яскравих вражень у розпалі. Якщо ви не любите подорожувати, то це просто тому, що не навчилися насолоджуватись дивовижними краєвидами нових місцевин, культурою та традиціями незнайомої країни, тихими прогулянками біля моря, кемпінгом у горах, нічними посиденьками з друзями довкола вогнища. Літо – час для поповнення нашої “скриньки спогадів”. Тому не проґавте свою можливість. Захопіть із собою в подорож хороший настрій та веселу компінію. Адже політехніки-ентузіасти з багатим досвідом та “валізою веселих історій” поділилися з нами дієвими лайфхаками, які точно стануть у пригоді.

Оксана Дорошкевич, студентка четвертого курсу Інституту економіки і менеджменту переконана, що для цікавої мандрівки потрібне лише натхнення.

«Я довіряю світу. Якщо не сама, то можу подорожувати автостопом. Тут дуже важливо з ким вирушати в подорож. Дешеві квитки можна знайти через такі Telegram-канали: What the fligh та «Подорожі з України». В основному для проживання я шукаю житло через Booking чи Airbnb. Але, знову ж таки, якщо не сама, то можна скористатися каучсерфінгом. У мене все йде від серця. І я не боюся просити допомоги. Тому мені допомагає інтуїція», – говорить дівчина.

В інтернетпросторі можна знайти багато корисних застосунків для туристів-початківців. Найпопулярнішим додатком є HotelsCombined. Завдяки йому можна забронювати номер чи порівняти ціни на хостели та готелі за допомогою сервісів для бронювання. Якщо ж ви полюбляєте нові знайомства чи шукаєте компанію для прогулянки містом, то скористайтеся Showaround. Це відомий сервіс для пошуку гіда. Користуватися додатком можна безоплатно. А ось екскурсії платні. В середньому – $15 за годину. Вашим новим путівником стане Maps.me. Це зручний додаток для мандрівників, який віднайде будь-який готель чи ресторан. На віртуальній мапі позначено всі цікаві туристичні місця, громадський транспорт та інші корисні штуки. Також зберігайте локації, які плануєте відвідати. Щоб літувати максимально яскраво, зовсім не обов’язково вирушати закордон. Адже краса нашої країни зачаровує.

 Олена Проскуряк, студентка другого курсу Інституту архітектури та дизайну розповідає:

«Цього літа переважно відпочиваю в Україні, бо через карантин трішки страшно кудись їхати. Я намагаюся більше шукати пригоди на місці. Найкрутіший лайфхак – несподівано «підірватися» та десь поїхати. Це завжди набагато цікавіше та емоційніше». Не важливо куди, а важливо із ким. Адже велике щастя мати близьких по духу людей, які розділять кожен момент мандрівки».

 Юля Калинич, студентка другого курсу Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій поділилася своїм секретом успішної подорожі.

«Я люблю гори. Зараз із компанією відпочиваю поблизу Сколе. Що треба брати в будь-яку подорож, то це гарний настрій і хороших людей, тоді будь-яка поїздка запам'ятається надовго», – розповідає дівчина.

Попереду останній місяць літа. Варто провести його так, щоб потім було що згадати. Тож гайда у мандри.

студентки на відпочинку студентки на відпочинку студентки на відпочинку студентки на відпочинку