Двоє із членів МАН, які здобули 18 медалей на Міжнародному шоу INOVA 2021, тепер навчаються в Університеті

ЗА МАТЕРІАЛАМИ САЙТУ МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Фото з INOVA 2021

Вперше учні Малої академії наук України здобули 18 медалей на Міжнародному інноваційному шоу INOVA 2021, що відбувалось у місті Загреб (Хорватія) з 12 до 17 жовтня 2021 року.

«У складі 18 українських школярів команда МАН виборола 13 золотих медалей, 5 срібних, а також дві спецнагороди. Всесвітня асоціація інтелектуальної власності та винаходів визнала МАН України найкращою міжнародною делегацією. Пишаюся здобутками юних новаторів та наставників. Завдяки вашим старанням Україну знають на весь світ», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Серед тих, хто здобув золото, – двоє теперішніх студентів Національного університету «Львівська політехніка»: Олександр Борило та Михайло Мамчур.

Варто зазначити, що це не єдиний міжнародний успіх львівських політехніків. Зокрема, Олександр Борило, студент Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології, який навчається на програмі «Інтернет речей», отримав золоту медаль та спеціальну нагороду STEM National Association: Promising Young Entrepreneur Award за проєкт «Спосіб безпечної дисипації імпульсних потоків води при виробництві кави» (Відділення фізики та астрономії, секція теоретичної фізики) на виставці Malaysia Technology Expo 2021.

Михайло Мамчур, студент Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки, який навчається на програмі «Системи штучного інтелекту», вже був учасником Бразильської міжнародної виставки інновацій, Хорватсько-Малайзійської міжнародної виставки інновацій, де здобув срібло у категорії «Інформаційно-комунікаційні технології», а також є переможцем міжнародних заходів Малої академії наук України 2020–2021 навчального року.