«Діджиталізація – запорука успіху»: студентка кафедри АФМ розповіла про свою участь у програмі «Safe Haven» у Грузії

Комунікаційна платформа «Жінки у бізнесі і технологіях»
фото новини

Своє покликання Інна Рудник, студентка II-курсу Національного університету «Львівська політехніка» за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», бачить у допомозі людям та своїй країні через діджиталізацію.

«Я хочу жити в розвиненій Україні, з розвиненим громадянським суспільством в ній, і повномасштабна війна лише переконала мене щодо нагальності та актуальності моєї мети. Відновлювати країну, підтримувати людей, які цього потребують – ось головне завдання», – каже Інна.

Дівчина родом із Полтавської області, проте для навчання обрала саме львівський університет, де є багато перспектив для розвитку. Як учасниця багатьох олімпіад, авторка наукових робіт та власниця золотої медалі, Інна завжди прагнула до знань. У стартап-школі при Львівській політехніці студентка дізналась про програму «Safe Haven» («Безпечна гавань») від Проєкту «Економічна підтримка Східної України». І зрозуміла, що навчальна поїздка до Грузії – справжній шанс почати втілювати свої цілі.

«Мені дуже подобаються процеси діджиталізації, які зараз відбуваються в Україні. Водночас я хочу допомагати людям і пояснювати їм, чому вони – запорука успішної та щасливої країни. Тому у своєму стартапі, над яким працюватиму в Грузії, я поєднала ці два напрямки. Хочу працювати над розвитком проєкту «держави у смартфоні», полегшити таким чином сферу державних послуг для громадян. Коли людина краще розуміє, з чим має справу, вона ставиться до цього з більшою відповідальністю», – зауважує Інна.

Зараз у Грузії студентка разом із іншими учасницями програми поглиблює знання з англійської мови. Ділиться, що їй дуже імпонує підхід грузинської викладачки:

«Нас спонукають до розмов, до сміливості у спілкуванні – наголошують, що свої помилки помічаємо лише ми самі, а не наші співрозмовники. Це дуже допомагає у засвоєнні нової лексики та навичок».

Окрім вивчення англійської, на Інну також чекає 5-тижнева стартап-школа в Тбілісі та тижневий навчальний табір Європейської інноваційної академії в Батумі.

«Завжди хотіла спробувати навчання за кордоном, отримати міжнародний освітній досвід та практику. У майбутньому бачу себе жителькою мирного Києва або Львова, де допомагатиму своїм співгромадянам, розвиватиму Україну та її державність. Радію, що перший крок вже зробила», – ділиться планами Інна.

Нагадаємо, студентка Інна Рудник отримала від Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» запрошення для участі у програмі Safe Haven. Програма пропонує для студенток навчальні заняття у закладах вищої освіти Грузії та менторську підтримку для забезпечення створення стартапів. Так, у межах літньої акселераційної програми з 15 липня до 19 вересня 2022 року учасниці працюватимуть над своїми ідеями у Тбілісі під наставництвом місцевих підприємців та підприємців із Силіконової долини.

фото новини фото новини фото новини фото новини фото новини