Артпростір Львівської політехніки: команда кафедри інженерної геодезії приєднується до проєкту

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Представники кафедри інженерної геодезії

До масштабного проєкту з благоустрою території академмістечка Львівської політехніки приєднався Інститут геодезії. Вони мають на меті не тільки підтримати реалізування цього проєкту, але знайшли там свій інтерес та майданчик для реалізування власних компетенцій.

Ольга Смірнова, заступниця завідувача кафедри інженерної геодезії бачить потребу в реорганізації території Політехніки за прикладом західних ЗВО, де територія багатофункціональна та створена для зручності й потреб студентів. Вона хоче, щоб у повній мірі був задіяний потенціал території , адже план благоустрою охоплює основні інфраструктурні об’єкти кампусу, що відкриває великий простір для реалізування найамбітніших бажань. Із цим погоджується й головний реалізатор проєкту, архітектор Дмитро Сорокевич, який бачить перспективу в реалізуванні амбітного проєкту Асоціації випускників.

«На території між другим і четвертим корпусами працівники кафедри інженерної геодезії розбили геодезичний полігон і студенти всього Інституту геодезії провадять тут лабораторні роботи, проходять навчально- технологічну практику з використанням сучасних геодезичних приладів. Також розроблено проєкт базису для метрологічних досліджень сучасних геодезичних приладів. Буде дуже добре, якщо на стадії будівництва ми зможемо встановити тут сучасні опорні центри для виконання комплексу геодезичних робіт під час навчання, а також для провадження курсів підвищення кваліфікації», розповідає Анатолій Церклевич, завідувач кафедри інженерної геодезії.

До проєкту залучено й студентів кафедри, які за власною ініціативою хочуть змінювати та модернізувати академмістечко своєї alma mater. Зі самого початку до реалізування задіюють політехніків, для того, щоб не тільки покращити їхні фахові знання, а й реалізувати бачення студентів благоустрою території, на якій їм доведеться вчитися й працювати на парах.

«Насправді, коли думав вступати на навчання, то після закордонних фільмів уявляв університет трохи по-іншому. Коли приїхав сюди, то побачив цю бетонну площу, ці бетонні плити, смітники й це трохи не те, що очікувалося. Тому дуже підтримую проєкт молодіжного Артпростору університету і готовий долучитися до проєктної команди в міру своєї компетенції», – ділиться своїми думками Олександр Грабовий, студент 4 курсу Інституту геодезії.

Ігор Павлішевський, голова правління Асоціації випускників розповідає, що з кожною новою зустріччю в рамках обговорення концепції проєкту території молодіжного Артпростору Львівської політехніки, бачить бажання і мотивацію до дій з боку і викладачів, і студентів. «Це лише підтверджує те, в що я вірю – реальні проєкти об’єднуватимуть навколо себе і студентів, і викладачів, і випускники», – говорить Ігор Володимирович.

Представники кафедри інженерної геодезії Представники кафедри інженерної геодезії Представники кафедри інженерної геодезії Представники кафедри інженерної геодезії Представники кафедри інженерної геодезії