Звіт про виконання проєкту GoodPharma у Львівській політехніці

Кафедра технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології
Заставка до матеріалу

У межах проєкту «Хороші рішення для прогалин у фармації: відповідно до європейських пріоритетів» (GoodPharma) виконано такі роботи.

Розроблено два навчальні курси «Європейські аспекти дистрибуції лікарських засобів на етапах просування від виробника до споживача» та «Основи логістики та управління ланцюгами постачання в фармації». Створено електронні навчально-методичні комплекси (ЕНМК) відповідних дисциплін та розміщено їх у віртуальному електронному середовищі Національного університету «Львівська політехніка».

ЕНМК містять матеріали для самостійної роботи студентів: теоретичні відомості, презентації, методичні рекомендації для виконання практичних робіт, ділові ігри, кейси, дидактичні матеріали, питання для самоконтролю тощо.

Протягом весняного семестру 2022–2023 н.р. проведено навчальний (вибірковий) курс «Європейські аспекти дистрибуції лікарських засобів на етапах просування від виробника до споживача», здійснено моніторинг знань студентів.

Протягом осіннього семестру 2023–2024 н.р. проведено факультативний курс «Основи логістики та управління ланцюгами постачання в фармації», по закінченні якого студенти, що брали участь у заняттях, отримали сертифікати.

Фото-звіт розміщено на гугл-диску проєкту.

Проведено Міжнародну науково-практичну конференцію (VI Міжнародну науково-практичну конференцію «КиївЛьвівФарма 2023).

Проведено Міжнародну студентську науково-практичну конференцію «Належні рішення для прогалин у фармації: відповідно до європейських пріоритетів».

Проведено тренінги для студентів; відкриту лекцію із залученням представників АТ «Галичфарм»; круглі столи за участю представників Галицької фармацевтичної асоціації (м. Львів) та аптечних закладів, представників інших ЗВО.

Фото-звіти заходів розміщено на гугл-диску проєкту.

Зроблено аналіз діджиталізації різних сегментів функціонування практичної і наукової фармації та доведено, що знання основних принципів логістики й управління ланцюгами поставок у фармації, використання принципів та методів фармакоінформатики сьогодні є невід’ємною частиною ведення фармацевтичного бізнесу, роботи в аптечних закладах та на виробничих фармацевтичних підприємствах.

Результати наукової роботи зі студентами викладено у науковій статті у фаховому виданні та подано у матеріалах конференцій.

Видано друковані матеріали: робочі програми навчальних дисциплін, методичні рекомендації, програми конференцій, постери, переліки присутніх на заходах, сертифікати, брошури, анкети, фото-звіти; онлайн-матеріали розміщено на сайтах та електронних носіях.

Здійснюється поширення інформації про проєкт та його основні заходи, наповнюються сторінки у соцмережах:

Інформацію щодо цілей та заходів проєкту у вигляді брошур розповсюджено в аптечних закладах м. Львова.

Члени команди проєкту беруть участь у заходах офісу.