Завершила роботу зимова школа для учасників IV Міжнародного симпозіуму «Сталий розвиток – стан та перспективи»

Кафедра екологічної безпеки та природоохоронної діяльності
Фото зі школи

На базі навчально-оздоровчого табору «Політехнік – 2» Національного університету «Львівська політехніка» у смт Славське Сколівського району завершила роботу Зимова міжнародна школа «Європейський досвід стратегічного планування розвитку територій з урахуванням екосистемних послуг для післявоєнної відбудови України» обсягом 30 годин.

Захід відбувався у рамках виконання проєкту Еразмус+ напряму Жан Моне модуль «Концепція екосистемних послуг: Європейський досвід» (ЕЕ4CES) та європейських студій «Екосистемні послуги: Європейський досвід» для учасників IV Міжнародного наукового симпозіуму «Сталий розвиток – стан та перспективи». Метою зимової міжнародної школи було формування в учасників симпозіуму комплексу знань щодо питань європейського досвіду впровадження концепції екосистемних послуг, які є особливо важливими і корисними для післявоєнної відбудови України.

В умовах війни необхідний перегляд усталених підходів до розв’язання гострих соціально-економічних, гуманітарних і безпекових, екологічних проблем розвитку держави на всіх рівнях ієрархії управління, зокрема й стратегічного планування розвитку територій та громад. Європейські країни реалізували стратегії власного територіального розвитку, враховуючи надання екосистемних послуг. Ці стратегії передбачають сприяння сталим практикам землекористування, збереження та відновлення екосистем.

Відсутність врахування концепції екосистемних послуг під час прийняття господарських рішень є перешкодою для сталого розвитку держави і створює загрозу екологічній безпеці та добробуту людей.

Фото зі школи Фото зі школи Фото зі школи