Викладачки кафедри ЕЗП пройшли тренінг від Естонського університету в рамках проєкту ClimEd

Кафедра екології та збалансованого природокористування
Фото з тренінгу в Естонії

У рамках проєкту Erasmus+ «Багаторівнева освіта та професійне навчання з питань кліматичних послуг, адаптації до змін клімату та їх пом’якшення в локальному, національному та регіональному масштабах» (ClimEd) із 27 вересня до 5 жовтня 2024 року викладачки кафедри екології та збалансованого природокористування Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки д.т.н., професорка Віра Сабадаш та к.т.н., доцентка Оксана Люта взяли участь у тренінгу «Змішане/онлайн-навчання з питань зміни клімату: поєднання теорії, технологій та практичного застосування», який відбувся в Естонському університеті природничих наук (м. Тарту).

Для участі у тренінгу були запрошені викладачі провідних університетів Європи та представники всіх українських університетів, залучених до виконання проєкту ClimEd. Учасники мали змогу ознайомитися з інноваційними методами використання сучасних платформ для змішаного навчання студентів.

Тренінг включав курс лекцій на теми:

  • кліматична політика, цілі та можливості, вплив на зміну клімату;
  • передові методи дослідження атмосфери та систем Землі;
  • інноваційні освітні технології для кліматичної освіти;
  • моделювання для кліматичних та екологічних досліджень;
  • розробка програм онлайн і змішаного навчання для кліматичної освіти;
  • передові технології в Moodle для покращення кліматичної освіти;

та групову роботу з подальшим захистом проєктів за темами «Планування модуля змішаного навчання для кліматичних тем» та «Розробка екзаменаційних питань для освітніх програм з питань зміни клімату в середовищі Moodle».

На завершення тренінгу учасники мали змогу відвідати Національний парк Лахемаа.

Участь у тренінгу дала львівським політехнікам можливість перейняти передовий досвід використання різних методів викладання матеріалу сучасних європейських університетів з можливістю впровадження у подальшій роботі викладачів нашого університету.

Фото з тренінгу в Естонії Фото з тренінгу в Естонії Фото з тренінгу в Естонії Фото з тренінгу в Естонії Фото з тренінгу в Естонії Фото з тренінгу в Естонії Фото з тренінгу в Естонії