Викладачка кафедри міжнародної інформації провела вебінар про соціальні мережі у повсякденному житті

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Заставка вебінару

21 травня о 2021 році відбувся вебінар «Як застосовувати соціальні мережі у повсякденному житті», на якому були присутні директор Козівського ОНЗЗСО І–ІІІ ст. – ліцею Оксана Клепуц та старшокласники. Вебінар провела викладачка кафедри міжнародної інформації Марія Павлюх.

Під час вебінару учні дізналися про предмет «Соціальні медіаплатформи», види інтернет-спілкування, історію розвитку мережі у світі та Україні. Марія Павлюх розповіла про популярні служби мережі, передусім про походження Вікіпедії, логотипи та поширення проєкту в багатьох країнах світу. Доповідачка загадала про фільми, присвячені Вікіпедії, пам’ятник Вікіпедії у Польщі та гімн онлайн-енциклопедії.

Далі лекторка розповіла про види інтернет-спілкування, інтернет-рекламу, а також як працюють мережі. Важливою темою вебінару став нетикет (етикет у інтернеті), якого слід дотримуватися, й адикція (інтернет-залежність у молодих людей). Не обминула своєю увагою Марія Павлюх дієвих порад: як захиститися від зловмисників та кібершахраїв.

Важливою родзинкою вебінару став аналіз популярних мереж в Україні: Фейсбук, Інстаграм, Твіттер. Згадала доповідачка про історію створення Фейсбуку, якому присвячений фільм «Соціальна мережа» 2010 року. Марія Павлюх вказала на те, що творець мережі Фейсбук Марк Цукенберг за походженням наш земляк – українець, адже його дідусь з Умані, а бабуся – зі Сколього.

У практичній частині вебінару викладачка дала кілька дієвих порад: як розпочати власні проєкти та власну справу; що таке бренд та брендинг; як провадити планування і як писати власний блог.

Під час вебінару викладачка згадала про активне лідерство учнів, які можуть реалізовувати важливі проєкти, роблячи цей світ кращим. Закінчився вебінар побажаннями для учнів знайти себе у житті, нести добро та бути людяною людиною!

Соціальні мережі у практичному житті Використання соціальних мереж Соціальні медіаплатформи як явище Заставка вебінарів