Викладачі Львівської політехніки вивчали програму для моделювання та оптимізації процесів FlexSim

Наталія ПАВЛИШИН, Тижневик «Аудиторія»
Викладачі політехніки вивчають програму FlexSim

Впродовж п’яти днів, із 13 до 17 травня, декілька викладачів Політехніки та представників ще семи українських університетів мали нагоду пройти вивчення програми FlexSim. Після здачі іспитів учасники навчання отримали сертифікати міжнародного рівня, які дадуть їм можливість самостійно працювати з FlexSim і впроваджувати її в навчальну програму.

Для того, щоб університет отримав можливість вивчення цієї програми, фонд InterMarium надав повну, нелімітовану в часі освітню ліцензію для лабораторії до 20 робочих місць.

Моделювання процесів базується на віртуальному відображенні реальної системи. Це дає можливість проводити поглиблений аналіз, вивчаючи проблеми робочого навантаження персоналу та обладнання, продуктивність, транспортну і внутрішню логістику, а також пропонувати і випробовувати варіанти для оптимізації діяльності. Моделювання допомагає легко знаходити відповідь на питання «що буде, якщо?». Експерименти, створені на відповідних сценаріях, обирають оптимальні рішення з десятків тисяч можливостей. Говорячи про моделювання процесів, моделювання виробництва та інструменти оптимізації, маємо на увазі інструменти світового рівня, – пояснив член правління фонду InterMarium Кристіан Когут. – Одним із цих моделювань є програма FlexSim. Ми вирішили запустити її для українських університетів, щоб студенти мали можливість освоїти необхідні інструменти в Industry 4.0, яку все частіше використовують у сучасній економіці.

Завдяки програмі FlexSim політехніки відкриває ще одну сферу для наукових досліджень, платформу для співпраці з науковими установами з усього світу і прекрасну можливість для співпраці з бізнесом. Організатори навчання висловили сподівання, що в майбутньому Політехніка зможе забезпечувати ринок необхідними фахівцями і надавати послуги підприємствам, отримуючи додаткове фінансування.

Угоду про співпрацю практично підписано. FlexSim може бути частиною декількох різних курсів, особливо в таких галузях, як: управління виробництвом, управління логістикою, автоматизація процесів та бізнес-аналіз. Вступаючи до спільноти академічних користувачів FlexSim, Політехніка стане частиною всесвітньої академічної та бізнес-мережі (кілька сотень вищих навчальних закладів, що використовують FlexSim, близько 40 в нашому регіоні), щоб мати можливість приєднатися до міжнародних проектів, конференцій, обміну співробітниками та студентами, – зазначив Крістіан Когут.

Більше інформації – на сайтах програми FlexSim та фундації InterMarium.

Викладачі політехніки вивчають програму FlexSim Викладачі політехніки вивчають програму FlexSim Викладачі політехніки вивчають програму FlexSim Викладачі політехніки вивчають програму FlexSim Викладачі політехніки вивчають програму FlexSim Викладачі політехніки вивчають програму FlexSim Викладачі політехніки вивчають програму FlexSim Викладачі політехніки вивчають програму FlexSim Викладачі політехніки вивчають програму FlexSim Викладачі політехніки вивчають програму FlexSim Викладачі політехніки вивчають програму FlexSim Викладачі політехніки вивчають програму FlexSim Викладачі політехніки вивчають програму FlexSim