Викладачі Львівської політехніки активні в академічній мобільності

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Політехніки активні в академічній мобільності

Уже кілька років поспіль в університеті діє програма академічної мобільності не лише для студентів, а й для викладачів, які їдуть у закордонні ЗВО на викладання і стажування. Закономірно, що у 2020 році карантинні умови, а саме закриття кордонів, наклали певні обмеження на міжнародну академічну співпрацю, пов’язану саме з мобільністю. Однак 26 науково-педагогічних працівників Львівської політехніки таки встигли скористатися міжнародними грантами та програмами для короткотривалого викладання (не менше тижня) окремих дисциплін і тем у закордонних університетах за різними програмами академічної мобільності. Очне підвищення кваліфікації у закордонних ЗВО й установах пройшли 55 науково-педагогічних працівників.

Загалом у Львівській політехніці зросла активність до зацікавлення закордонним стажуванням і навчанням за програмами підвищення кваліфікації: тренінги, семінари, вебінари.

Також у 2020 році пріоритетом для працівників кафедр та навчально-наукових інститутів стала міжнародна проєктна діяльність. За час дистанційної праці політехніки активізувалися у написанні та поданні заявок на участь у міжнародних освітніх стипендійних програмах, грантах і проєктах. У таких конкурсах перемогли понад 200 працівників університету. Найвагомішими були проєкти програми Erasmus+. Це п’ять проєктів програми Жана Моне та шість проєктів програми КА2. Перемогли по два проєкти Інституту гуманітарних та соціальних наук й Інституту сталого розвитку ім. В. Чорновола. Важливо, що в проєкті «Оптима» ІГСН Львівська політехніка вперше координує консорціум закладів вищої освіти та організацій проєкту Erasmus+KA2.

Політехніки активні в академічній мобільності Політехніки активні в академічній мобільності Політехніки активні в академічній мобільності Політехніки активні в академічній мобільності Політехніки активні в академічній мобільності Політехніки активні в академічній мобільності