Викладачі ІХХТ провели весняну школу «Біотехнолог, фармацевт – професія, кар’єра, успіх»

Кафедра технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології
Фото з весняної школи

На кафедрі технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Інституту хімії та хімічних технологій з 8 до 12 травня 2023 року в рамках профорієнтаційної роботи та мотиваційної підготовки майбутніх абітурієнтів до вступу до Львівської політехніки на спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» та 226 «Фармація, промислова фармація» було організовано весняну школу «Біотехнолог, фармацевт – професія, кар’єра, успіх».

Захід провели для учнів таких загальноосвітніх закладів: Львівська українська гуманітарна гімназія імені Олени Степанів, загальноосвітня школа № 55 міста Львова, Львівська загальноосвітня школа I–III ступенів № 44 імені Тараса Шевченка, ліцей № 46 імені В’ячеслава Чорновола та ліцей № 28 Львівської міської ради.

Організаційний комітет весняної школи, до якого були залучені завідувачка кафедри ТБСФБ професорка Віра Лубенець (голова оргкомітету), доценти Олена Федорова, Романа Петріна, Марія Курка, Андрій Милянич, Вероніка Червецова, Олена Яремкевич та асистентка Ольга Федоришин (члени оргкомітету), організував знайомство з біотехнологією і перспективами роботи сучасного біотехнолога та знайомство з фармацією і затребуваністю професії на ринку праці України. Також оргкомітет школи провів ознайомчі екскурсії та практичні заняття для майбутніх абітурієнтів у лабораторіях кафедри.

Під час проведення весняної школи потенційні вступники отримали базові знання щодо можливостей роботи та перспектив кар’єрного росту в галузях біотехнології та фармації, а також первинні знання про сучасні методи експериментальної роботи в лабораторних умовах.

Учні шкіл змогли попрацювати з мікроскопом та познайомитися з мікросвітом, побачити у збільшенні препарати рослин та мікроорганізмів, ознайомитися з «магією» у пробірці під час дослідів «Цікава хімія» та «Токсикологічна хімія», біодеградабельними плівками, виготовленням кремів та молекулярною кухнею.

Під час проведення весняної школи для майбутніх абітурієнтів організували знайомство з Tech StartUp School та її біотехнологічною лабораторією Biotech Hub, де вони змогли попрактикуватися в одержанні ікри з яблуневого соку, одержанні ДНК з пшениці, а також побачити за допомогою мікроскопів різні стандартні препарати земноводних.

Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи Фото з весняної школи