Видавництво Львівської політехніки бере участь у BookForum’і та організовує заходи для своїх відвідувачів

Анастасія Степаняк (Мозгова), тижневик «Аудиторія»
на форумі

Цьогоріч участю Видавництва Львівської політехніки у ХХVI Форумі видавців опікуються спеціалістки відділу маркетингу Лілія Сеник та Анна Пшик і організатор зі збуту й розповсюдження видавничої продукції відділу маркетингу Андрій Музиченко. «Аудиторія» дізналася, як Видавництво готується до події та що пропонує книгоманам.

До участі у конкурсі на здобуття Премії «BookForum Award-2019» політехніки подали вісім позицій, виданих упродовж 2018–2019 років, серед яких монографії, художнє, науково-популярне, довідкове видання, навчальний посібник, історична ономастика та збірник наукових праць.

– На конкурс ми подали книжки, цікаві для аудиторії, яка буде на Форумі, тому вибрали не лише видання авторства викладачів Політехніки. Попередні рази ми подавали багато книжок різних спеціалізованих тематик. Минулоріч наші позиції не вибороли нагород, тож цього року ми вирішили зменшити кількість книг, але обрали видання для ширшої категорії читачів, – розповідає Лілія Сеник.

За її словами, три із цих книг-конкурсантів мають безпосередній стосунок до політехніків: «Добірка студій професора Михайла Худаша: Історична ономастика, мовні портрети, спогади» (за науковою редакцією І. Фаріон), «Інформаційна безпека» (за загальною редакцією Ю. Бобала та І. Горбатого), «Архітектура інтер’єру: 20+» (за редакцією Л. Грицюк, В. Черняєвої, В. Баб’яка). Останнє видання – це збірник проєктів житлових та громадських інтер’єрів, що реалізували випускники архітектурного факультету та Інституту архітектури Політехніки (1998–2018 років). Альбом видали до 20-річчя викладання напряму «проєктування інтер’єрів» в нашому університеті. Незважаючи на те, що навчальний посібник «Інформаційна безпека» призначено для студентів спеціальностей «телекомунікації та радіотехніка», «біомедична інженерія», «кібербезпека», у сучасних умовах інформаційної війни та активної комп’ютеризації життя його можна вважати корисним для фахівців будь-яких галузей.

Окрім цього, на конкурс подали ще такі позиції: «Історичний вимір українських музично-теоретичних концепцій» (О. Гнатишин), «Поза контекстом: Інтермедіальні стратегії літературної творчості українських художників-письменників міжвоєння» (Н. Мочернюк), «Ріст дерев Карпатських лісів (у басейні ріки Дністер)» (П. Третяк, Ю. Черневий), «Нетифор – маляр з божої ласки» (І. Савицький, Г. Шумейко, О. Нога) і фотоальбом «Скелі в Бубнищі» (Ю. Черневий).

Знайти Видавництво Львівської політехніки на Форумі можна буде на другому поверсі Палацу мистецтв, стенд № 204, а також у двох наметах на його території – № 27 та № 28. Відвідувачам запропонують близько трьох сотень найменувань, левова частка книжок – навчальна література. На стенді представлять видання за всіма рубриками (а їх є аж 21!), позиції у наметах поділять за гуманітарним й технічним спрямуваннями.

Чому купувати на Форумі вигідно, пояснює Андрій Музиченко:

– Організатори BookForum висунули до видавців вимогу продавати всі книжки за ціною, нижчою, ніж вказано на сайті. Ми підписали угоду, відповідно до якої знижка на нашу продукцію становитиме щонайменше 10%.

Окрім цього, запланували розпродаж залишків видань минулих років (2012–2014 рр.) за дуже привабливими цінами.

Як і в попередні роки, Видавництво організовує й заходи для своїх відвідувачів. Зокрема 20 вересня о 17.00 Ірина Фаріон презентуватиме збірник наукових праць «Добірка студій професора Михайла Худаша: Історична ономастика, мовні портрети, спогади», а також розповість про такі видання: «Мовний портрет Івана Пулюя (за листами мислителя)» й «Збірник матеріалів відкритих Пулюївських читань». Опісля відбудеться автограф-сесія науковиці.

обкладинка книги обкладинка книги обкладинка книги обкладинка книги обкладинка книги обкладинка книги обкладинка книги