Відбулась організована львівськими політехніками ІІ Міжнародна конференція з інформаційного права

Кафедра адміністративного та інформаційного права
Скріншоти з онлайн-конференції

25 листопада 2022 року відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційне право: сучасні виклики і напрями розвитку». Мета наукового зібрання, яке проводила кафедра адміністративного та інформаційного права Навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка», полягала в обміні досвідом та обговоренні актуальних теоретичних і практичних проблем інформаційного права, сучасних викликів та напрямів розвитку інформаційного права.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся директор Інституту права, психології та інноваційної освіти, заслужений юрист України, доктор юридичних наук, професор Володимир Ортинський.

У заході, окрім науковців Львівської політехніки, взяли участь представники Суспільної академії наук (Республіка Польща), Вищої школи соціальних наук (Республіка Польща), Європейського інституту безперервної освіти (Словацька Республіка), Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Ужгородського національного університету, Львівського національного університету імені Івана Франка, Львівського державного університету внутрішніх справ, Львівського національного університету природокористування та інших закладів вищої освіти України, працівники судової системи.

Під час конференції прозвучало чимало цікавих тез доповідачів і запитань до них. Тема конференції зумовлена тим, що в епоху проникнення цифрових технологій практично в кожну оселю агресивні дії, які загрожують державній безпеці, поширюються не лише у фізичній, а й в інформаційні площині. Щобільше, інформаційний простір України в ході воєнного нападу російської федерації зіштовхнувся із великим обсягом фейкової інформації і так званих «вкидів». Це чітко продумана стратегія інформаційної війни, ціль якої – є посіяти паніку й дезінформацію в українському суспільстві.

В цьому контексті найбільшим викликом сучасності, який значною мірою впливає на рівень безпеки держави та й хід військових дій загалом, є захист інформації, іншими словами – інформаційна безпека. Врешті, загрози у сфері інформаційної безпеки належить до найсерйозніших проблем сучасної системи світопорядку та є однією зі стратегічних проблем…

Скріншоти з онлайн-конференції Скріншоти з онлайн-конференції Скріншоти з онлайн-конференції