Вчена рада Львівської політехніки затвердила кандидатури на здобуття державних премій

Ірина МАРТИН, Тижневик «Аудиторія»
засідання Вченої ради Університету

Вчена рада Львівської політехніки затвердила кандидатури авторського складу спільних наукових робіт, висунула комп’ютеризований навчально-методичний комплекс та дослідження молодої науковиці на здобуття державних премій.

Науковці львівської політехніки Володимир Павлиш, Дмитро Федасюк, Ніна Гайдук та очільниця Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій осіб з особливими потребами Оксана Потимко ввійшли до авторського складу роботи «Інтегроване інформаційно-освітнє середовище та реабілітаційні заходи для забезпечення рівного доступу до якісної вищої освіти осіб з особливими освітніми потребами», спільної з Харківським національним університетом радіоелектроніки. Це зумовлено, зокрема, тим, що Львівська політехніка має вагомий досвід у напрацюванні розв’язання проблем доступності вищої освіти для людей з особливими потребами ― понад два десятки років у нас готують фахівців зі соціальної роботи; Львівська політехніка також є осередком, що дозволяє здійснювати міждисциплінарні дослідження у цій тематиці. Йдеться про здобутки з архітектурної доступності, а також запровадження інформаційних технологій. Вчена рада нашого університету також підтримала висунення цієї праці на здобуття Державної премії України у галузі освіти.

На здобуття Державної премії України у галузі освіти висунено комп’ютеризований навчально-методичний комплекс «Електротехніка та електроніка», до авторського складу якого увійшли науковці ІЕСК, ІКНІ, ІТРЕ, професори ― Юрій Бобало, Петро Стахів і Наталя Шаховська, доцент Орест Гамола. Цю роботу науковці Львівської політехніки виконуватимуть разом зі своїми колегами з Київської політехніки.

За словами директора ІЕСК Андрія Лозинського, цю роботу вже висувають вдруге і за цей рік її суттєво доопрацювали. Вона спрямована на створення сучасний інформаційних технологій у навчанні, підвищення ефективності засвоєння знань з електротехніки й електроніки. У складі роботи ― підручники, посібники, монографії, інформаційна система самонавчання, публікації.

Вчена рада також підтримала висунення наукового дослідження Христини Іванюк з ІТРЕ на здобуття премії Верховної ради України для молодих учених.