В Університеті відкриють ще одну інноваційну навчальну програму від Львівського ІТ Кластеру

Львівський ІТ Кластер
 інноваційна навчальна ІТ-програма

Львівський ІТ Кластер продовжує вдосконалювати освіту та створювати нові навчальні програми. Окрім п’яти програм, які вже успішно діють у львівських університетах, цього року Кластер запустить ще чотири бакалаврські програми, серед них – дві програми з кібербезпеки.

Спільно з ІТ-компаніями міста Львівський ІТ Кластер працює над оновленням навчальних програм з кібербезпеки в Національному університеті «Львівська політехніка» та в Університеті безпеки життєдіяльності. Кібербезпека об’єднує технології та процеси, спрямовані на захист і контроль систем, даних, мереж, користувачів від витоку інформації та кібератак. Студенти інноваційних програм з кібербезпеки матимуть унікальну можливість одержати найактуальніші знання сучасних технологій, працювати з досвідченими менторами з ІТ-компаній над справжніми кейсами.

Програма «Кібербезпека» у Львівській політехніці запрацює в Інституті комп’ютерних технологій, автоматики та метрології на кафедрі захисту інформації, а в Університеті безпеки життєдіяльності – в Інституті цивільного захисту на кафедрі управління інформаційною безпекою. На програмах навчатимуться 180 студентів, навчання розпочнеться з вересня.

– Кіберзахист є вагомою складовою частиною всієї системи захисту суспільства і держави, про що свідчать низка ухвалених Законів України, Указів Президента, Постанов Кабміну у сфері інформаційної безпеки. Але всі ці заходи можуть бути втілені в життя тільки креативними, освіченими фахівцями з кібербезпеки. Львівська політехніка за два останні роки подвоїла кількість студентів, зарахованих на перший курс спеціальністю «Кібербезпека» – з 80 до 165 осіб, – розповідає професор Валерій Дудикевич, завідувач кафедри захисту інформації Львівської політехніки.

Докладніше про інноваційну програму «Кібербезпека» у Львівській політехніці, умови вступу на неї та особливості навчання можна дізнатися на офіційній сторінці програми у соцмережі Фейсбук.