Студенти шукали роботу, роботодавці – працівників: в Університеті відбувся ХХVІІ Ярмарок кар’єри

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
на Ярмарку кар’єри

У IV навчальному корпусі відбувся 27 Ярмарок кар’єри за участю представників підприємств, компаній, бізнес-центрів, банків, концернів, агентств. Його традиційно організовують Відділ працевлаштування та зв’язків із виробництвом і Львівський обласний центр зайнятості. На відкриття прийшли представники Облдержадміністрації, міської ради, об’єднання організації роботодавців, профспілок Львівщини. Учасників заходу привітав проректор Політехніки Роман Корж.

Важливо знайти роботу й дуже важко знайти першу роботу, коли ти ще без досвіду, навичок, але маєш певні теоретичні знання. Шанс їх втілити цього разу надали студентам 52 учасники Ярмарку кар’єри. Серед них – не лише приватні, а й державні підприємства. Важливо, що багато хто пропонує вчорашньому випускникові чи студентові-старшокурснику не лише працевлаштування, а й стажування.

– Цього разу ми зосередилися не на помпезності відкриття, а на кількості і якості вакансій, які готові запропонувати підприємства своїм потенційним працівникам. Якщо раніше вакансії були переважно з мінімальною зарплатою, то сьогодні маємо нагоду переконатися, що провідні фірми Львівщини пропонують достатньо прийнятну зарплату для професійного старту, – каже директор Обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

На цьому ярмарку кар’єри студенти-психологи Політехніки вперше були не лише відвідувачами, а й активними учасниками – допомагали шукачам роботи складати резюме, інформували їх про сучасний ринок праці, вимоги до претендентів тощо. Самі ж майбутні психологи вже кілька років на Ярмарку кар’єри для себе вакансій не знаходять. Отож, доходять висновку, що їм доречно паралельно освоювати додаткові професійні навички зі суміжних спеціальностей.

Цього разу серед пропозицій – вакансії інженерів, системних адміністраторів, менеджери проектів, дистрибутори, бухгалтери, торгові представники, юристи...

– Ще одна проблема, яка стосується підготовки студентів за всіма спеціальностями і в усіх навчальних закладах, – це те, що часто перешкодою для працевлаштування стає брак досвіду, спричинений формальним підходом до проходження практики. Отож, мусимо щось змінювати, принаймні практику зарахувати до навчального процесу, – зазначає доцент кафедри теоретичної та практичної психології Лариса Малинович.

Роботодавець прагматичний. Він шукає людину, яка виконуватиме завдання й пропонуватиме свої ідеї. Знайти свого роботодавця, але й не забувати про те, що треба постійно поглиблювати, удосконалювати свої знання – до цього закликали організатори заходу студентів.

на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри на Ярмарку кар’єри