Політехніків запросили до стартап-школи: в Університеті відбулася лекція від Startup School University Edition

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
на лекції від Startup School University Edition

Нещодавно у начальному корпусі № 5 Львівської політехніки відбулася лекція під назвою «Вступ до Startup School: Як почати свій бізнес ще в універі?», яку організувала стартап-школа Startup School University Edition, що функціонує у рамках бізнес-інкубатора Startup Depot.

Відвідати захід міг кожен охочий, тож студенти-політехніки тим паче не оминули такої нагоди. Спікерами були Роман Зварич – керівник проекту та Іван Дмитрасевич – засновник Startup Depot. Основною метою проведення лекції стало зацікавлення і залучення молоді до участі у вже згаданому проекті Startup School University Edition.

Startup School University Edition – єдина безоплатна школа для стартаперів, студенти якої отримують можливість перейняти досвід успішних підприємців, поринути з головою у світ стартапу і відчути на собі всі реалії життя стартапера та сформувати свою бізнес-ідею. Долучитися до проекту може кожен, кому є цікавою ця тема – програма стартує 17 жовтня і триватиме впродовж двох місяців. Програма проекту передбачає сім воркшопів: формування ідеї, створення прототипу, маркетинг, ІТ-право, бізнес девелопмент, інвестиції, формування команди. До команди лекторів та менторів школи увійшли досвідчені практики технологічного бізнесу, які мають компетенції у бізнес-аналізі, маркетингу, керуванні проектами, командами та розробленні продукту. У листопаді на всіх учасників чекає презентування розроблених проектів.

– Стартап – це технологічний бізнес, який побудований на розв’язанні проблем клієнтів за допомогою технологій, апаратних приладів тощо. Наша мета – дати вам (студентам) поштовх до розуміння, як розвивати вашу ідею у стартап-бізнесі, а тим, у кого ідеї нема, – допомогти її сформулювати. На нашому курсі ми також разом розглянемо, перевіримо, проаналізуємо ваші ідеї і ще до початку їх втілення з’ясуємо, чи варто над ними працювати взагалі. Дуже часто трапляється так, що людина генерує «щось класне», розробляє його, вкладає у нього гроші, зусилля, час, а потім дізнається, що кінцевого споживача це абсолютно не цікавить. Ми будемо разом створювати невеличкі прототипи, аби вберегтися від таких ситуацій у часі повноцінної розробки проекту, – розповідає Роман.

Під час зустрічі студенти мали можливість поставити лекторам питання, поділитися своїми ідеями, обговорити їх.

на лекції від Startup School University Edition на лекції від Startup School University Edition на лекції від Startup School University Edition на лекції від Startup School University Edition на лекції від Startup School University Edition на лекції від Startup School University Edition