В Університеті відбулася імітаційна гра «Світ громад», організована командою проєкту EUSTS

Кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності
Фото із заходу

6 жовтня 2022 року у Львівській політехніці відбувся інтерактивний захід – імітаційна гра «Світ громад». Захід організовано командою проєкту «Європейські студії для технічних спеціальносте у Національному університеті «Львівська політехніка» (EUSTS).

Метою гри організатори визначили набуття студентами вмінь і навиків імплементації досвіду та інструментів Європейського Союзу для розвитку об’єднаних територіальних громад України. До заходу долучилися студенти І курсу освітніх програм «Комп’ютерна інженерія» та «Соціальні комунікації та інформаційна діяльність».

З вітальним словом до учасників звернулася керівниця проєкту EUSTS, директорка Інституту гуманітарних і соціальних наук, д.політ.н., професорка Ярина Турчин. Вона відзначила актуальність проведення заходу, особливу увагу звернувши на можливості вивчення європейських студій у Львівській політехніці, розповіла про основні особливості проєкту EUSTS.

Захід складався із двох частин. Першу модерувала доцентка кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Наталія Вовк, яка презентувала численні програми підтримки ЄС для підтримки різноманітних реформ в Україні, зокрема децентралізації та розвитку громад. Чимало уваги було приділено позитивним кейсам реформи децентралізації окремих країн ЄС, як-от Польщі, Латвії, Литви, Естонії, Чехії та Словаччини.

Під час практичної частини заходу студенти тестували свої знання щодо програм ЄС з підтримки розвитку громад в Україні за допомогою онлайн-вікторин, а її переможці отримали заохочувальні призи від команди проєкту EUSTS. Також учасники активно працювали в командах, кожна з яких створювала, а згодом і презентувала свою «ідеальну громаду» європейського кшталту. Студенти продемонстрували власне бачення розвитку ОТГ та виокремили ті сектори, які, на їхню думку, потребують пріоритетної підтримки: економіка (будівництво заводів і створення нових робочих місць); будівництво доріг; культура та спорт (культурно-мистецькі та спортивні центри); освіта (дошкільні та шкільні заклади) тощо. Особливу уваги студенти надали питанню дотримання норм з охорони довкілля, адже Україна доєдналася до європейського Green Deal. Важливо, що за допомогою інтерактивних методів навчання студенти не лише ознайомилися із можливостями розвитку ОТГ, а й отримали практичні навики використання інструментарію ЄС для такої діяльності.

До проведення імітаційної гри долучилися й інші члени команди проєкту EUSTS: доцент Олександр Марковець (кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності), доцентка Ольга Івасечко (кафедра політології та міжнародних відносин), доцент Олег Цебенко (кафедра ПМВ), старша викладачка Ірина Сухорольська (кафедра ПМВ), асистентка Христина Забавська (кафедра ПМВ) та доцентка Лідія Каша (кафедра електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем).

Команда проєкту EUSTS щиро дякує всім учасникам цього заходу – студентам та викладачам – і продовжує працювати над підготовкою інших, не менш цікавих заходів на актуальні теми європейської інтеграції України.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу