Кіборги поспілкувалися з політехніками: в Університеті організували зустріч зі справжніми героями

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
зустріч із кіборгами, які воювали за Донецький аеропорт та Піски

Поговорити зі справжніми героями, які знають ціну боротьби і як вижити в нелюдських умовах, мали нагоду студенти Львівської політехніки. Для них 2 березня у рамках проекту One Day Meeting ГО «Львівський молодіжний клуб» спільно з Колегією та профкомом нашого університету організували зустріч із кіборгами, які воювали за Донецький аеропорт та Піски.

Зустріч розпочалася хвилиною мовчання за всіма, хто пожертвував свої життя в боротьбі за Україну.

Молоді презентували комікс про подвиг воїнів Донецького аеропорту – «Кіборги. Історія трьох». Один із героїв цієї ілюстрованої історії був присутній на зустрічі і докладно розказав студентам про той випадок. Це лише перша ілюстрована історія зі сотень героїчних про подвиги бійців, які в майбутньому побачать світ у вигляді ілюстрованих журналів.

– Так сталося, що живемо в часи перемін і мусимо бути частиною цієї історії. Маємо виклик – війну. Одним із героїчних і сумних епізодів, який став символом нашого протистояння, – Донецький аеропорт. Я цю війну називаю війною за незалежність. На жаль, мусимо внести цю плату. І від цього залежить чи ми будемо благополучна країна, чи нас не буде взагалі, – наголосив один із гостей зустрічі. – Маємо прожити з достоїнством ці часи. Вчіться, щоб розуміти, що відбувається. Змінити ситуацію може лише розумне суспільство і лише спільними зусиллями. Навіть, якщо справді тяжко, піднімайте голову і йдіть уперед.

Зустріч була дуже щира. Студенти хотіли чути від воїнів усе: як вони жили заблоковані в аеропорту, що їх спонукало до таких подвигів, як військові оцінюють сучасну ситуацію і як бачать розвиток країни. Військові понад годину розповідали різні історії, які довелося пережити, згадували й кумедні випадки, наголосивши, що лише почуття гумору і піднесений дух, допомагали вистояти.

– В дитинстві я мала мрію – побачити козаків. На Грушевського, на Інститутській я їх побачила. А коли почалася війна, я зрозуміла, що живу поруч із ними. Нам круто пощастило: маємо шанс зробити країну такою, як хочемо. На передовій це щодня роблять. Маємо живих героїв, вони ходять вулицями, живуть поруч із нами, – завершила зустріч волонтер Юля.

зустріч із кіборгами, які воювали за Донецький аеропорт та Піски зустріч із кіборгами, які воювали за Донецький аеропорт та Піски зустріч із кіборгами, які воювали за Донецький аеропорт та Піски зустріч із кіборгами, які воювали за Донецький аеропорт та Піски зустріч із кіборгами, які воювали за Донецький аеропорт та Піски