У Науково-технічній бібліотеці Університету приймали делегацію Японсько-української асоціації культурного обміну

НТБ Львівської політехніки
групове фото

У Науково-технічній бібліотеці Національного університету «Львівська політехніка» відбулися зустрічі з делегацією Японсько-української асоціації культурного обміну.

Всі, хто завітав на перший захід 5 червня, мали змогу познайомитися з учасниками делегації, почути про чинні донині канони у традиційних японських танцях школи Сіґаяма Рюз. Взнали, що японці сприймають українців як лагідних і доброзичливих людей, а ще вони полюбили борщ та грибну юшку. І якщо члени делегації вражали традиційним японським вбранням, то працівники університетської книгозбірні вражали унікальними виданнями про Японію, які зберігаються у фонді. А презентувала їх співробітниця бібліотеки японською мовою.

Цілком логічною стала пропозиція про відвідини виставки «ХειροΣοφια української вишивки» у Львівській національній науковій бібліотеці України імені Василя Стефаника, яка розкрила гостям всю красу та різнобарвність традиційного українського вбрання.

Наступного дня знайомство з Японією у стінах університетської книгозбірні продовжилося. Мандрівка у дивовижний світ Японії розпочалася традиційними японськими танцями Ніхон-буйоо. Цікаво, що традиційний японський танець – це не просто вміння володіти своїм тілом, це маленька історія, розказана за допомогою символічних рухів та використання додаткових предметів, наприклад, віяла. До речі, воно в Японії – символ щастя, а в танці його використовують для вираження радості та задоволення від життя.

Знайомство львівських політехніків з тендітною співачкою Оно Акі відбулося ще рік тому. Присутніх зворушила її любов до України, якій вона присвятила пісню «Молитва за Україну».

на зустрічі з делегацією Японсько-української асоціації культурного обміну на зустрічі з делегацією Японсько-української асоціації культурного обміну на зустрічі з делегацією Японсько-української асоціації культурного обміну на зустрічі з делегацією Японсько-української асоціації культурного обміну на зустрічі з делегацією Японсько-української асоціації культурного обміну на зустрічі з делегацією Японсько-української асоціації культурного обміну на зустрічі з делегацією Японсько-української асоціації культурного обміну на зустрічі з делегацією Японсько-української асоціації культурного обміну на зустрічі з делегацією Японсько-української асоціації культурного обміну на зустрічі з делегацією Японсько-української асоціації культурного обміну на зустрічі з делегацією Японсько-української асоціації культурного обміну на зустрічі з делегацією Японсько-української асоціації культурного обміну