Учні Новояворівського ліцею завітали до Інституту прикладної математики та фундаментальних наук

Кафедра вищої математики Львівської політехніки
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

28 березня 2024 року до Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Національного університету «Львівська політехніка» завітали учні Новояворівського ліцею.

Вже кілька років триває співпраця між Інтелектуальним навчально-науковим центром професійно-кар’єрної орієнтації Львівської політехніки та Новояворівським ліцеєм Новояворівської міської ради. Ініціаторами співпраці стала доцентка кафедри вищої математики ІМФН Христина Дрогомирецька та педагогічний колектив ліцею (зокрема директорка Тетяна Макоус-Заставна). Така співпраця не випадкова, адже ліцей має класи з поглибленим вивченням точних та природничих наук (математики, фізики, хімії, інформатики), іноземних мов; його учні щороку є переможцями і призерами районних та обласних олімпіад.

Важливим фактором співпраці є профорієнтаційна робота, в межах якої під час весняних канікул дирекція та учні ліцею відвідали Львівську політехніку. Відбулась змістовна екскурсія головним корпусом і територією Університету, яку провів співробітник Центру промоції, доцент кафедри історії, музеєзнавства та культурної спадщини Орест Лильо.

Велике зацікавлення викликала зустріч в Інституті прикладної математики та фундаментальних наук з директором ІМФН професором Петром Пукачем. Під час зустрічі учні ознайомились із основними напрямами підготовки, які пропонує Інститут, перспективами їхнього розвитку та можливістю працевлаштування, співпрацею з провідними ІТ-компаніями.

Завідувач кафедри прикладної математики професор Богдан Маркович проінформував учнів про освітні програми, які пропонує кафедра, та їхні особливості, переваги навчання на кафедрі, навів приклади кар’єри успішних випускників. Асистент Андрій Лісінчук відзначив унікальність освітньої програми партнерства кафедри прикладної математики з IT-компанією SoftServe, потенціал дуальної освіти.

Під час зустрічі завідувач кафедри міжнародної інформації професор Василь Гулай, гарант бакалаврської освітньої програми «Міжнародна інформація» доцент Андрій Гачкевич та відповідальний за практики кафедри доцент Любомир Хахула презентували основні напрями освітньої діяльності кафедри, акцентували увагу на перевагах оновленої в 2024 році освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня щодо використання інформаційних технологій для дослідження міжнародних відносин; розповіли про обов’язкове вивчення двох іноземних мов, регіональний фокус стажування, практики та працевлаштування студентів і випускників у місцевих територіальних громадах Львівщини та інших областей України.

Завідувач кафедри прикладної фізики та наноматеріалознавства Анатолій Андрущак, доценти Богдан Венгрин та Оксана Балабан розповіли про особливості освітньої програми спеціальності 105 «Прикладна фізика та наноматеріали», продемонстрували лабораторії та обладнання кафедри, ознайомили учнів із напрямами наукових досліджень кафедри ПФН, наголосили на можливостях особистісного розвитку під час навчання й запросили учнів разом із кафедрою змінювати світ на краще.

Зустрічам не завадили сигнали тривоги, що лунали: учні мали можливість побачити безпечні укриття, пройтись підземними переходами й ознайомитися з оновленими локаціями, оздобленими чудовими роботами студентів-архітекторів.

Співпраця із Новояворівським ліцеєм триває, попереду ще багато цікавих спільних заходів. А восени Львівська політехніка чекає випускників ліцею вже як студентів.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці