За кураторства викладача ІАРХ учасники City Makers’ Course Lviv вчились переходити від аналітики до конкретних рішень

За матеріалами сайту Інституту міста
City Makers’ Course Lviv

Нещодавно завершилася четверта навчальна сесія для учасників Львівського курсу міських творців (City Makers’ Course Lviv) – архітекторів та громадських активістів у галузі урбаністики. Кураторами блоку стали представники університету Котбуса (Німеччина) – Маркус Отто, професор, архітектор, урбаніст, і Крістоф Весслінг, архітектор, урбаніст, а також Антон Коломєйцев, кандидат архітектури, асистент кафедри архітектурного проектування Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка», Штефан Габі, експерт з містобудування Інституту міста, і Максим Терлецький, проектний менеджер Інституту.

Впродовж цього модулю учасники фіналізували напрацювання попередніх модулів та займались розробкою слоганів, візій розвитку та створенням рамкових планів у відповідних районах.

Антон Коломєйцев, куратор цього навчального модуля, коментує:

– Розробка рамкового плану передбачає узагальнення результатів аналізу території, осмислення стратегії та основних завдань з точки зору їхньої реалізації у формі конкретних міських просторів та структур. Це дає змогу отримати для цієї території просторовий образ майбутнього, на базі якого вже розробляють уточнений рамковий план – неформальний інструмент планування, який на достатньо детальному рівні демонструє потенціал розвитку певної території і перспективи її використання у майбутньому. Особлива увага в межах роботи з районом Виговського та Підзамча приділяли наявним міським просторам та структурам. Учасники намагались відчитати позитивні якості середовища, які присутні там сьогодні і сформувались історично, посилити і доповнити їх новими.

Антон Коломєйцев каже, що упродовж цієї навчальної сесії учасники City Makers’ Course Lviv навчились тому, як перейти від аналітики та побудов стратегії до конкретних просторових рішень. Вони отримали знання про інструменти поводження з великими, складними і надзвичайно гетерогенними територіями міста і розробили плани щодо їхнього перетворення.

Львівський курс міських творців ‒ це навчальна програма у сфері міського розвитку. Проект створений спільними зусиллями Технічного університету Котбус-Зенфтенберг (Німеччина), НУО «Stadtagenten» (Німеччина) та Інституту міста (Україна). Навчання фінансується Міністерством закордонних справ Німеччини.